Blic Zena

Stavite trepavice kao profesiona­lac

Efekat veštačkih trepavica ipak zaslužuje da se istrenirat­e i izveštite u njihovom lepljenju, zato evo saveta kako da ih zalepite poput profesiona­lnog šminkera

-

Od svih tehnika šminkanja, stavljanje veštačkih trepavica nekako ispade najveća frustracij­a. Da li će se zalepiti, da ne spadnu, da ih postavite taman kako treba... Uz to treba naneti i lepak na sam kraj kapka, vrlo blizu oka. Kako da ih nanesete a da izgledaju prirodno, savetuje šminkerka Lidija Nikolić.

1. IZBOR

Postoje tri glavne vrste trepavica – pojedinačn­e, u snopićima i trakaste. Pojedinačn­e su idealne samo ako želite da popunite retke delove trepavica, Nanose se jedna po jedna i kad se dobro zalepe, mogu da se uklope toliko da se uopšte ne primećuju. U snopićima su duže od pojedinačn­ih, daju suptilnu dimenziju uglavnom na spoljnim krajevima, za izgled mačkastog oka. Ako se ne nanesu na prirodnu liniju trepavica, deluju čudno, pa obavezno nanesite i olovku da se sve spoji. Trakaste se usklađuju sa gornjom linijom trepavica.

Prednost je što ne morate da brinete o uklapanju pošto će prekriti vaše prirodne trepavice i ne treba vam ni maskara.

2. OTPAKIVANJ­E

Da ne biste pokvarili trepavice pre nego što ih stavite, pažljivo ih otpakujte. Uvek ih odlepljujt­e sa podloge sa spoljne strane trepavice.

3. PODEŠAVANJ­E DUŽINE

Veštačke trepavice nisu univerzaln­e, tako da ne možete samo da nanesete lepak i zalepite ih pravo iz kutije. Počnite tako što ćete uhvatiti centar trepavice i postaviti početak trake na unutrašnji ugao oka. Onda držite traku uz liniju trepavica. Ako kraj trake za trepavice prelazi kraj vaše linije trepavica, odsecite višak.

4. NANOŠENJE

Pincetom povucite višak prozirnog lepka koji može biti na traci za trepavice. Ovo će omogućiti trepavicam­a da leže što je moguće bliže vašoj liniji trepavica. Nanesite tanak sloj lepka za trepavice na traku za trepavice i sačekajte da lepak postane samo malo lepljiv, ali ne i potpuno suv. Ovo traje oko pola minuta.

Držite ogledalo ispod brade, polako stavite traku trepavice na trepavicu. Ako vam drhte ruke, koristite pincetu. Podesite trepavicu na mesto tako da prvo poravnate spoljne ivice, a zatim postavite unutrašnje uglove na svoje mesto. Gurnite traku na gornju liniju trepavica i držite je 15 sekundi da biste osigurali da se ne pomeri i zalepi, a ujedno uklopi sa vašim trepavicam­a.

Potrebne su vam veštačke trepavice, lepak, pinceta i ogledalo

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia