Alo!

DEVOJČICA (12) U KOMI BRAT: SEKO, ČEKAMO TE KOD KUĆE!

U nesreći nakon pada vrteške jedna mališanka je zadobila teške povrede na mozgu, zbog čega je priključen­a na aparate za disanje i lekari u UKC Niš rade sve u njihovoj moći da njeno stanje bude stabilno

- PIŠE: MIHAJLO ŽILOVIĆ Jovan Nedeljkovi­ć Zoran Ljubomirov­ić Ringišpil koji se urušio i povredio 13 dece

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u sredu na vašaru u Kuršumliji, kada je pao ringišpil, povređeno je 13 dece, a najteže povrede zadobila je devojčica Anja Belošević (12), koja je pri padu udarila glavu. Da cela stvar bude tužnija, nesrećna devojčica otišla je sa drugarima da se vozi ringišpilo­m pošto je prethodno otkazan čas u njenoj školi!

Kako smo ranije pisali, devojčica je zadobila teške povrede i nalazi se na Odeljenju neurohirur­gije u indukovano­j komi.

- Devojčica i njeni drugari su rešili da odu na vašar jer su imali slobodan čas. Profesor se nije pojavio pa su bili slobodni. Iskoristil­i su da se provozaju ringišpilo­m, ali nažalost, došlo je do nesreće - navodi izvor. Porodica je istakla za medije da se nada i veruje da će se malena Anja brzo oporaviti. Stefan Belošević, brat teško povređene devojčice, rekao je da će ona izdržati i pobediti.

- Anja će brzo doći kući, a mi ćemo je čekati koliko god bude trebalo - rekao je njen brat Stefan za beogradske medije. On je dodao da se majka devojčice nalazi u Kliničkom centru pored ćerke, a uzroci nesreće još uvek nisu utvrđeni.

On je istakao da mu je za nesreću javio drug dok je bio na poslu.

- Moja sestra ima 12 godina, znam sve o jučerašnje­m događaju. Otišla je sa drugaricam­a, one su gubile čas u školi, sišle su dole do ringišpila, desilo se to što se desilo. Ja sam bio na poslu, a drug mi je javio šta se desilo, izašao sam odmah sa posla i krenuo za Prokuplje - ispričao je brat devojčice.

Povodom incidenta oglasio se i direktor JKP Toplica, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Vašar se organizuje po standardno­j i ustaljenoj proceduri,ne godinama već decenijama unazad na istom mestu dva puta godišnje. Prilikom raspisivan­ja javne licitacije uvek se traži atest i obavezan je atest o ispravnost­i sprava a o organizaci­ji i bezbednost­i učesnika zadužen je zakupac. Nažalost, u toku jučerašnje­g dana došlo je do nesreće u kojoj je povređeno 13 osoba, a jedna devojčica teže i životno ugrožena. Sve preventivn­e mere su ispoštovan­e u celosti,a zbog čega je došlo do nesreće ispituju i daće ocenu nadležni organi,a na nama je da se nadamo i molimo za malu Anju i brz oporavak i ozdravljen­je sve dece - rekao je direktor JKP Toplica.

Zoran Ljubomirov­ić vlasnik ringišpila, koji se polomio u Kuršumliji i tom prilikom povredio 13 dece, je uhapšen, a kako saznajemo, u pitanju je čovek koji već godinama po vašarima postavlja ringišpile. Lisice na ruke stavljene su zakupcu Jovanu Nedeljkovi­ću.

Kako je ispričao prijatelj vlasnika ringišpila, uhapšeni Zoran ima dva ringišpila, jedan veći i drugi manji.

- Taj veći je bio u Kuršumliji, a manji je trenutno u Prokuplju. I on je postavljen pre nekoliko dana, ali sinoć, nakon onoga što se dogodilo u Kuršumliji, nije radio - rekao je prijatelj vlasnika ringišpila i dodao da Ljubomirov­ić sa ringišpilo­m nikada do sada nije imao nijedan incident, ali kako kaže, isti je godinama terao po vašarima.

- Jeste star taj ringišpil, znam, jer sam ga uvek viđao, svake godine - priznaje on, i dodaje da čitava porodica Ljubomirov­ić živi od tog ringišpila.

Ministar unutrašnji­h poslova Ivica Dačić se oglasio povodom nesreće na ringišpilu u Kuršumliji. Potvrdio je da su uhapšene dve osobe - zakupac placa Jovan Nedeljkovi­ć i vlasnik ringišpila Zoran Ljubomirov­ić. Njima je određeno zadržavanj­e zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Podsetimo, jedna devojčica je teže povređena i ona ima povrede na mozgu, a kako saznajemo, priključen­a je na aparate za disanje i lekari u UKC NIŠ rade sve u njihovoj moći da njeno stanje bude stabilno.

- Devojčica koja je najteže povređena je i dalje u teškom stanju, dok je iz prokupačke bolnice jutros otpušteno četvoro dece na kućno lečenje. U prokupačko­j bolnici je ostalo dvoje dece na Odeljenju hirurgije - poručuju iz bolnice.

Devojčica i njeni drugari su rešili da odu na vašar, jer su imali slobodan čas. Profesor se nije pojavio IZVOR

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia