Alo!

BUDUĆI ŠAMPIONI VEĆ OSVAJAJU EVROPU

- PIŠE: MILOŠ MILENOVIĆ Dragan Lazić, predsednik ŠSS, sa članovima kluba Aljehin

Šahovski klub Aljehin je prava riznica talenata, o čemu svedoči i nedavna žetva medalja u Staroj Pazovi, gde su šahisti i šahistkinj­e ovog kluba zablistali i pokazali da Predrag i Ksenija Tomin rade sjajan posao.

Otac i ćerka posvetili su se radu sa decom, a ona im vraćaju na najbolji mogući način. Medalje i uspesi se samo nižu, pa nije ni čudo što mnogi ističu da je upravo Aljehin najbolja škola za mališane koji žele da se bave šahom.

Članovi kluba iz Pančeva bili su gosti redakcije Alo! i tom prilikom mogli su da vide kako nastaju dnevne novine, kako naše kolege pišu tekstove za portal, ali i da odigraju partiju sa predsednik­om Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem, koji im je poželeo dobrodošli­cu i dao im važan savet i prigodne poklone.

- Pratio sam vaše rezultate, ostvarili ste ozbiljna dostignuća i drago mi je što ste naši gosti. Znam da su među vama budući šampioni. Vaša škola „Stevica Jovanović“iz Pančeva je najbolja u Srbiji. Radite sa najboljim mogućim trenerima. Ksenija i Predrag Tomin rade sjajan posao i niste mogli da odaberete bolju školu šaha. Bez puno treninga nema ni uspeha, važno je da volite šah i ne sumnjam da ćete ostvariti najbolje rezultate. Srbija ima mnogo dobrih mladih igrača i mi ćemo uvek biti tu da pomognemo. Želim vam što više medalja u budućnosti - rekao je Dragan Lazić.

Predrag Tomin, predsednik kluba i trener, otkrio nam je kako je sve počelo i kako je njegov klub stigao do toga da uvek ima predstavni­ke na EP.

- Određeni broj dece je putovao do Beograda na treninge, pa smo odlučili da tim mališanima omogućimo da treniraju u Pančevu. Počelo je sa troje, četvoro mališana, a sada naš klub broji oko 40 polaznika. S vremenom su počeli da dolaze i rezultati. Od 2002. godine pa do danas naš klub je na prvenstvu Evrope uvek imao bar po jednog takmičara istakao je Tomin, osnivač kluba Aljehin.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia