Alo!

Predrag dobio kolica pravo iz Pariza

-

Ne samo celu Srbiju već i naše ljude u inostranst­vu dirnula je priča o Predragu Boškoviću (59) iz Kosjerića i njegovoj majci Olgi (77), koja nepokretno­g sina celog života nosi na leđima. U kuću Boškovića nedavno su stigla kolica, koja je čak iz Pariza donirala Đ. M., rodom iz Novog Pazara.

Predrag se od rođenja bori sa cerebralno­m paralizom. Skoro šest decenija su majčine noge bile i njegove. Kako sam kaže, Olga živi dva života - svoj i njegov. Na njenim leđima išao je u školu, kretao se po kući i dvorištu, a i dan-danas samo ovu sitnu ženu može da obrgli. Svačija druga pleća su mu široka.

Uprkos svemu tome, Peđa posetioce dočekuje sa osmehom u tipičnoj srpskoj seoskoj kućici. Tako je bilo i u nedelju, kada mu je stigao poklon.

Novopazark­a Đ. M. (koja je želela da ostane anonimna) već 22 godine živi u Parizu. Kada je pročitala priču o Boškovićim­a, pozvala je redakciju „Telegrafa“i ponudila da donira kolica koja je imala kod kuće. Kolica su autobusom stigla iz Pariza, a potom nastavila put do Kosjerića i kuće Boškovića, gde su ih Olga i Predrag dočekali.

- Vaš sam dužnik, kako bih vam se mogao odužiti, ne znam, ali vam se od srca zahvaljuje­m na učinjenom delu - rekao joj je Peđa kad su se čuli telefonom, iskreno dirnut poklonom žene koja ga ne poznaje, ali se oko njega potrudila.

- Ništa vi meni ne dugujete, samo da ste vi živi i zdravi, da ste dobro i da ih u zdravlju koristite - odgovorila mu je ona.

Kako je rekla za „telegraf. rs“, priča o Boškovićim­a ju je veoma dotakla.

- Drago mi je da pomognem kome god treba - skromno je kazala ova žena.

Skromni su i Olga i Predrag, pa im je malo i nelagodno što cela Srbija priča o njima. Stotine ljudi su im se u međuvremen­u javile da pomognu nudeći im sve i svašta, ali kako kažu, njihova kuća je vredna i radna i oni ni u čemu ne oskudevaju.

Dosad su živeli tiho, nikada ne tražeći ništa ni od koga, okruženi ljubavlju i podrškom Olginog drugog sina i njegove porodice. I sami Kosjerci su se našli u čudu, shvativši da niko nije znao za njihovu borbu. Onda je preko noći cela Srbija, zahvaljuju­ći kućnom prijatelju, fotografu Branku Ostojiću, čula za majku koja svog odraslog sina svakog dana nosi do malene radionice u kojoj on pravi predmete od drveta.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia