Alo!

Jelenina kuma muaekala s pokojnicim­a?

Vera Vukomanovi­ć (62) saslušana juče kod tužioca zbog prevare i falsifikov­anja isprava Kuma ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović negirala krivicu, ali ju je sud poslao u zatvor

-

Vera Vukomanovi­ć (32), kuma ubijene pevačice Jelena Krsmanović Marjanović (33) iz Borče, negirala je juče kod tužioca da je falsifikov­ala papire uz pomoć kojih je Slobodan Babić (72) kupio plac od jednog pokojnika na Zvezdari, saznaje „Alo!“od izvora bliskih istrazi.

Ona je kategoričk­i tvrdila da nije pribavila lažnu punomoć koja je Babiću pomogla da se dočepa vrednog placa u Vučićevom prolazu 6 kod Cvetkove pijace u Beogradu.

- Babić se tereti da je kupoprodaj­ni ugovor predao u Republički geodetski zavod, u Katastar nepokretno­sti opštine Zvezdara, kako bi se uknjižio kao vlasnik tog placa. Vukomanovi­ćeva je potom služfalsif­ikovanu benicima Katastra priložila punomoć, kojom se ona u ime naslednika vlasnika placa, navodno, odrekla prava na žalbu, čime je doprinela da rešenje o uknjižbi Babića kao vlasnika placa postane pravosnažn­o - objašnjava naš izvor iz istrage.

Vera Vukomanovi­ć je juče, u pratnji dvojice inspektora u civilu, bez lisica na rukama, dovedena u osam časova iz policijsko­g pritvora u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, gde je provela skoro tri i po sata. Posle saslušanja, tužilaštvo joj je predložilo pritvor kako ne bi uticala na svedoke, a sudija za prethodni postupak joj je odredio pritvor do 30 dana.

Jelenina kuma se tereti da je počinila krivično delo prevare, falsifikov­anja isprava i navođenje na overavanje neistinito­g sadržaja. Ako se utvrdi da je počinila krivično delo, preti joj zatvorska kazna.

Međutim, njena odbrana tvrdi da će dokazati da Vera nije umešana u mućke s placem.

Vera je venčana kuma Zorice i Vladimira Marajnović­a, roditelja Zorana Marjanović­a (40), optuženog za svirepo ubistvo supruge Jelene. Ona je ranije rekla da se poslednja čula telefonom sa Jelenom kobnog 2. aprila 2016. godine.

- Kada su otišli na trčanje, Zorica, Zoranova majka, zamolila me je da joj skinem žulj na nozi, a pošto je to uglavnom radila Jeca, pozvala

Posle saslušanja tužilaštvo joj je predložilo pritvor kako ne bi uticala na svedoke, a sudija joj je za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana

sam je da je pitam gde stoji nožić. Sada znam da smo taj razgovor vodile u 16.42. Bila je zadihana, razgovor je kratko trajao, rekla mi je da trči i zamolila me da završim ručak koji je ona prethodno stavila da se kuva - ispričala je kuma, koja je, najverovat­nije, poslednja razgovaral­a sa Jelenom, s obzirom na to da se u krivičnoj prijavi navodi da je Jelena ubijena između 16.47 i 17.10. DANICA ĆURUVIJA

 ??  ?? Trvrdi da je čista kao suza: Vera Vukomanovi­ć
Trvrdi da je čista kao suza: Vera Vukomanovi­ć
 ??  ?? Vera je bliska sa porodicom Zorana
Marjanović­a
Vera je bliska sa porodicom Zorana Marjanović­a
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia