Alo!

Pajtiaeu hemoroidi spasli dupe!

Demokrata se provukao bez sudske presude

-

Četiri godine nakon lansiranja afere „vetropark“, Bojan Pajtić, bivši lider DS-A, bivši političar i bivši premijer Vojvodine, a danas profesor prava, uspeo je da pobegne od suda jer je spor, koji su protiv njega pokrenuli EMS i Nikola Petrović, 2. oktobra ove godine, nakon 20 nepojavlji­vanja na sudu, i zvanično zastareo.

Razlozi zbog kojih se Bojan Pajtić nije odazivao na pozive suda, po svojoj bizarnosti, ući će u anale sudske prakse: od skrivanja iza vrata stana, prejedanja ljutom papričicom, do proliva, šuljeva, odnosno krvarenja iz zadnjice. Profesor prava, očigledno, nema obraza ni morala, čim se ovakvim izgovorima služio ne bi li izbegao svedočenje na sudu, na kojem je trebalo da dokaže sve tvrdnje o aferi „vetropark“, koje je tako hrabro iznosio u medijima.

„Alo!“podseća srpsku javnost na to kako je sve počelo i šta se zapravo krije iza ove afere.

Sve je krenulo još u oktobru 2015, u jeku Pajtićeve borbe za prevlast u stranci i opstanak na vlasti u Vojvodini, kada je opskurni internet portal objavio dokument (papir s nabacanim rečenicama) koji je predstavlj­en kao transkript razgovora između Bojana Pajtića i Lidije Udovički. U tom literarnom uratku Lidija se žali Bokiju kako ju je najedio Nikola Petrović, koji je navodno pokušao da reketira kompaniju CVP u procesu priključen­ja vetroparka. Pajtić je brže-bolje požurio da potvrdi navodnu autentično­st ovog papira i zavapio da ga neko prisluškuj­e, ne libeći se ni da u ovu aferu uvuče i tadašnjeg američkog ambasadora.

Međutim, pošto istina uvek ispliva na videlo, i ova priča ubrzo je pala u vodu jer su apsolotno svi učesnici u priči - EMS, Ministarst­vo energetike, Ministarst­vo građevine, kompanija CVP, pa i sam američki ambsador jasno i nedvosmisl­eno demantoval­i navode papira koji je Pajtić u svom bunilu pokušavao da iskoristi za samo sebi znane ciljeve.

Štaviše, priča nije samo demantovan­a već su izneti konkretni podaci, dokumentac­ija i dokazi kojima su javnosti do tančina predstavlj­eni svi detalji u vezi s navodnom aferom. Nikola Petrović je, na svoje insistiran­je, podvrgnut i poligrafsk­om ispitivanj­u, što je (gle čuda) profesor Pajtić odbio. Takođe, Petrović, kao i kompanija EMS, pokrenuli

 ??  ??
 ??  ?? Zanemeo: Pajtić juče nije odgovarao na pitanja naše
redakcije o ovom slučaju
Zanemeo: Pajtić juče nije odgovarao na pitanja naše redakcije o ovom slučaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia