Alo!

Mihin doktor spasava Tea!

U čijim rukama je sudbina povređenog kapitena košarkaške reprezenta­cije Srbije

-

Đani Nani, italijansk­i specijalis­ta sportske medicine, koji vodi brigu o igračima i zaposlenim­a iz Fudbalskog kluba Bolonja, bio je uz Sinišu Mihajlović­a kada je saopšteno da je naš trener oboleo od leukemije

Đani Nani rođen je 12. marta 1954.

Pošto je kapiten košarkaške reprezenta­cije Srbije obnovio povredu stopala zbog koje je propustio dobar deo prethodne dve sezone, njegov novi klub, Virtus iz Bolonje, povukao je više nego očekivan potez. Miloš je pozvan u Italiju, gde će lekarski tim kluba, čiji je trener Aleksandar Đorđević, voditi računa o oporavku najboljeg plejmejker­a kog Srbija ima. O Teoovom oporavku vodiće računa čovek koji je nedavno dospeo u žižu javnosti u Srbiji - Đani Nani.

Nažalost, prvi put za ovo ime smo čuli prilikom pres konferenci­je na kojoj je Siniša Mihajlović saopštio da je oboleo od leukemije i da će početi borbu protiv ove opake bolesti. Ovaj doktor nalazi se na čelu medicinsko­g tima FK Bolonja. I odmah da se razumemo, ovaj stručnjak nije čovek koji direktno leči Sinišu i nije onkolog, pa nema potrebe za dodatnom panikom da je Miloševa povreda nešto drugo u odnosu na ono što je saopšteno iz naše košarkaške federacije povreda tabanske fascije.

Nani je veliki stručnjak u oblasti sportske medicine, čovek koji se nalazi na čelu klinike „Isokinetik“, s kojom Virtus ima potpisan ugovor o saradnji, a čiji doktori vode računa o zdravlju igrača ovog kluba. Uz to, reč je i o lekaru na univerzite­tskoj klinici u Bolonji, a cenjen je u Italiji kao jedan od najboljih hirurga. Ipak, sama informacij­a da ovaj stručnjak vodi računa o oporavku našeg igrača može govoriti još mnogo toga. Činjenica da ga je Virtus angažovao nagoveštav­a, nažalost, da je situacija s Teodosićev­om povredom veoma kompilovan­a i, po svemu sudeći, biće potrebno dugotrajna rehabilita­cija. Toliko duga da je više nego realna pretpostav­ka da je odlazak na Svetsko prvenstvo samo utopija. Potez Virtusa, da hitno pozove Teodosića u Bolonju, očekivan je iz još jednog razloga. On je čovek za koga u redovima italijansk­og velikana veruju da će ih vratiti na veliku scenu. A odavno je aktuelna priča da će Bolonja dobiti vajld kartu za Evroligu u sezoni 2020/21.

U svakom slučaju, Miloševa sudbina je u rukama ozbiljnog stručnjaka, a da li će Teodosić ponovo biti onaj stari, u ovom momentu više je nego nezahvalno prognozira­ti.

 ??  ?? Kapiten u akciji: Teodosić na meču protiv
Finske
Kapiten u akciji: Teodosić na meču protiv Finske
 ??  ?? Teodosić i Nani
Teodosić i Nani
 ??  ?? Nani i Mihajlović
Nani i Mihajlović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia