Alo!

„Lekip“je LAKRDIJA!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Nekad ugledni francuski časopis „Lekip“, nakon tvrdnji da su

Pari Sen Žermen i Crvena zvezda namestili meč u Ligi šampiona, nastavio je da ruši klub iz Pariza.

Ovog puta, plasirali su vest da će PSŽ morati da proda dve najveće zvezde tima, Nejmara i Kilijana Mbapea, zbog čega su čelnici kluba sa „Parka prinčeva“bili prinuđeni da se oglase saopštenje­m, u kojem su pisanje „Lekipa“nazvali lakrdijom.

Kako se navodi na naslovnoj strani, Parižanima preti jednogodiš­nja suspenzija iz evropskih takmičenja

zato što su u poslednje dve godine bili u minusu 84 miliona evra.

- Klub poriče glasine o kojima se piše. Tvrdnje su potpuno pogrešne i smešne. Postaje upitno kojim se motivima vodi „Lekip“kada piše o Pari Sen Žermenu. U poslednje vreme širi se isključivo negativna energiju

na štetu kluba. Su- očen s dezinforma­cijama, kojima „Lekip“ciklično orkestrira sa svrhom potkopavan­ja, Pari Sen Žermen s najboljim namerama poziva na dijalog - poručili su iz redova „svetaca“u zvaničnom saopštenju. Parižani su još početkom godine bili suočeni s istragom zbog kršenja finansijsk­og fer-pleja, ali je utvrđeno da su bili na granici dozvoljeno­g minusa. Međutim, ubrzo je pokrenuta nova istraga, čiji rezultati još nisu poznati.

Podsetimo, „Lekip“je posle meča PSŽ - Crvena zvezda u oktobru pisao da je neko pokušao da uplati pet miliona evra na poraz tima s „Marakane“od pet golova razlike.

Takve tvrdnje su pogrešne i smešne stoji, između ostalog, u zvaničnom saopštenju Parižana

 ??  ??
 ??  ?? Naslov u „Lekipu“: „Ako ostane samo jedan...“
Naslov u „Lekipu“: „Ako ostane samo jedan...“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia