Alo!

DUŠKO ŠARIĆTRAŽI 200.000EVRA ODŠTETEOD CRNEGORE

-

„Smestili su me u samicu veličine oko 10 metara kvadratnih, koja je bila pod video-nadzorom i pod upaljenim jakim svetlima 24 sata. U sobi su bili dva kreveta i sto pored kojeg je bila WC šolja. Samica se nalazila u podrumu, prozori su bili vezani lancima. Vazduh je mogao ući samo kroz rupu na vratima“, ispričao je Šarić.

Nema tog novca koji mi može nadoknadit­i tri i po godine koje sam nevin proveo u pritvoru, rekao je prekjuče u Osnovnom sudu u Pljevljima Duško Šarić, koji od države traži da mu isplati 200.000 evra odštete zbog neosnovano­g pritvora. Presudu u ovom predmetu sudija Marina Jelovac doneće 28. decembra.

Duško Šarić je rekao da mu je nakon dve godine provedene u pritvoru oslabio vid zbog jake svetlosti kojoj je bio izložen 24 sata u samici.

- Zbog toga i danas moram da nosim naočari, iako do pritvora nikada nisam imao problema s vidom. Zbog nervoze sam se ugojio i 20 kilograma. Supruga Svetlana, sa kojom imam dvoje dece, ostavila me je posle dve i po godine pritvora. Najviše me je pogodilo kada sina u Beogradu nisu hteli da upišu u predškolsk­u ustanovu jer su se ostali roditelji pobunili i rekli da neće da im deca budu u školi s detetom kriminalca - rekao je Šarić, a prenose podgoričke „Vijesti“.

Istakao je i da mu je nakon njegovog hapšenja obolela i majka, kao i da su mu mnogi prijatelji okrenuli leđa.

„Kada su me oslobodili, mnogi hoće da mi se vrate“, rekao je Šarić.

Rekao je da je vreme provedeno u pritvoru i sve što se dešavalo

 ??  ?? Duško Šarić
Duško Šarić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia