Alo!

Ramuš: Srbi, uništiću vas!

- Pišu: B. A. - J. Đ. redakcija@alo.rs

Nova pretnja! Ramuš Haradinaj, predsednik vlade lažne države Kosovo, najavio je juče da će protiv Srbije i kosovskih Srba, osim takse od 100 odsto, preduzeti i druge, mnogo teže i drastičnij­e mere.

- Osim taksi na srpske proizvode, postoje i druge akcije koje se mogu dogoditi, a koje su netarifne. Koje su to mere, videćete kad se budu desile - kazao je Haradinaj.

Naš izvor iz bezbednosn­e strukture potvrđuje da postoje saznanja da su Haradinaj i njegovi sponzori iz SAD spremni bukvalno na sve jer su revoltiran­i pametnim i odmerenim odgovorima koji im stiže iz Srbije na sve nenormalne akcije koje od fijaska u Interpolu sprovode nad Srbima. Šiptarska očekivanja bila su da će Srbi učiniti neki nervozan korak i ponovo se konfrontir­ati sa svetom. Desilo se, međutim, da su svi osim SAD, njihovih sponzora, osudili nerazumne poteze Prištine.

- Srbi su jedinstven­i i drže se zajedno, državni vrh snažno stoji uz svoje ljude na KIM i štiti ih, pritom šaljući pomirljive poruke. Sve to u Evropu i svet šalje jednu dobru sliku o Srbima i Srbiji, a sasvim lošu o samoprogla­šenoj državi Kosovo. Takođe, svako malo se pojavljuje vest da je još jedna država povukla priznanje Kosova, a to boli i Albance i Amerikance - kaže naš izvor, dodajući da Haradinaj svoj bes zbog svega toga ne može da sakrije, pa je počeo sve glasnije da preti...

Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, naglasio je juče da Haradinaj pokušava da isprovocir­a Srbiju kako bi ispalo da su Albanci ponovo postali žrtve i da bi svet opet stao na njihovu stranu.

Zamoljen da prokomenta­riše Haradinaje­vu izjavu da ako „Srbija pošalje vojsku, SAD će ih braniti“, Vulin je rekao da to nije ništa novo i podsetio da je Haradinaj svojevreme­no izjavio da oni nemaju spoljnu politiku, već da je njihova politika - politika SAD i da Albanci računaju da će ih one štititi.

- Neke stvari su se promenile od 1999. godine. Od 2012. godine do danas sam bio svedok kada smo počeli sa briselskim razgovorim­a i kada su dolazili sa papirima koje je trebalo samo da sprovedemo i ništa više. Tada, zahvaljuju­ći politici Aleksandra Vučića, počeli su da prihvataju da Srbija ima interese koji su legitimni, koje moraju da saslušaju i o kojima mora da se razgovara. Tako su Albanci izgubili poziciju žrtve, jer gde god da Srbi nešto urade - Albancima treba pomoći - rekao je Vulin.

 ??  ?? Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia