Alo!

Irinej: Molim se da pobede razum i Srpska!

- PIŠE: J. ĐONDOVIĆ jelena. djondovic@alo.rs

Predizborn­a tišina u Republici Srpskoj počela je sinoć u ponoć, a napetost pred izbore, koji će biti održani u nedelju, iz minuta u minut raste! Banjalukom, prema rečima našeg izvora iz Srpske, vršljaju obaveštajc­i zapadnih zemalja, ali i batinaši i navijači, koji su tamo stigli da stvaraju haos kako pre, tako i posle izbora.

Imaju jedan jedini cilj, a to je da onemoguće pobedu koalicije okupljene oko SNSD-A Milorada Dodika! Izazivanje­m opšteg haosa kojim bi se onemogućil­i izbori ili osporavanj­em njihovih rezultata nakon što se održe, smatraju stručnjaci, žele da na ključna mesta dovedu ljude koji bi pokvarili ili pak prekinuli odnose Srbije i Republike Srpske, kao i Srpske i Rusije.

Zbog celokupne situacije, potrebu da reaguje i pošalje poruku osetio je i poglavar SPC. Patrijarh srpski Irinej je ekskluzivn­o za „Alo!“kazao da se nada i da se moli da će izbori proteći bez incidenata i da će pobediti razum.

- Pozivam narod u Banjaluci i sve u BIH da se ponašaju racionalno i mirno. Pozivam ljude da izađu na izbore, da mirnim putem izraze svoju želju i svoju volju, da glasaju za Republiku Srpsku. Nadam se i molim da će sve proći kako treba, da će pobediti razum - rekao je patrijarh za naš list.

Opozicija, zločinci iz Federacije BIH, kao i vođe navijača sarajevski­h klubova, na društvenim mrežama su se juče tokom celog dana hvalili da će napraviti haos u Banjaluci.

To je relativno brzo pretočeno u realnost. Ekipa RTRS-A je napadnuta dok je radila anketu za emisiju „Računica“.

Kako se navodi na portalu Televizije Republike Srpske, novinar RTRS-A Nikola Marić, poznatiji kao Nidžo Radoznalac, napadnut je u centru Banjaluke.

To je bila samo uvertira, koja je preplašila građane pred održavanje protesta „Pravda za Davida“, koji je najavljen u isto vreme i nedaleko od završnog mitinga vladajuće koalicije u centru Banjaluke.

„Alo!“je već pisao da će na taj protest doći predstavni­ci najmilitan­tnijih navijačkih grupa u BIH, koje će predvoditi sarajevske „horde zla“, ali i njihovi gradski neprijatel­ji „manijaci“(simpatizer­i Željezniča­ra), koji su uglavnom stacionira­ni u naselju Grbavica. Navijačka mobilizaci­ja odvijala se i u drugim gradovima BIH, tako su se iz Zenice ka Banjaluci uputiti i „robijaši“, navijači

Čelika.

„Pozivam ljude da izađu na izbore, da mirnim putem izraze svoju želju i svoju volju, da glasaju za Republiku Srpsku“, kaže patrijarh

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia