Alo!

NATO VOJNICI SU IZLETALI IZ MRAKA KAO NINDŽE!

-

Srbi sa severa Kosova i Metohije doživeli su još jednu traumu kada su naoružani pripadnici Kfora u petak kasno uveče blokirali branu Gazivode u Zubinom Potoku. Tokom cele noći ovaj deo KIM-A nadletali su vojni helikopter­i, aktivirani su ometači mobilnih mreža, na svakom prilaznom putu ka brani bili su vojni džipovi i vojnici s automatski­m puškama. Sve to dodatno je uznemirilo Srbe, koji su u strahu čekali razvoj situacije.

- Upali su tokom noći i pretresli svaki metar na brani, bili su naoružani dugim cevima. Samo su iskakali iz mraka kao nindže. Nismo znali šta se dešava i šta oni uopšte traže na brani - kaže meštanin Zubinog Potoka. Upravo to pitanje, šta traže na brani Gazivode, postavili smo oficiru Kfora kog smo zatekli na punktu u Zubinom Potoku.

- Nismo zauzeli, niti okupirali branu. Ovde smo da bismo osigurali bezbednost i slobodu kretanja. Nismo došli da bilo šta zauzmemo i ne znamo do kada ćemo ovde ostati - rekao je on.

Građani Zubinog Potoka očekivali su upad specijalac­a ROSU i štrecali su na svaki zvuk helikopter­a.

- Gledamo ka nebu kad god čujemo da helikopter leti - kaže Slavoljub J. iz ove severne opštine. Njegov komšija, koji radi u hidrocentr­ali, kaže da ne zna šta će dalje biti i hoće li uskoro ostati bez posla.

- Bojim se da ćemo svi ostati bez posla ako nam Albanci otmu branu i hidrocentr­alu - rekao je on. Potpuna blokada prilaznih puteva ka brani trajala je do juče u podne, a zatim su vojnici Kfora dozvolili kretanje u pravcu Gazivoda. Ipak, ostali su na svojim položajima. B. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia