Alo!

PREDSEDNIK NAKON SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST Opasna se mreža plete oko Srbije!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Pojedini centri moći Srbiju žele da gurnu u rat po svaku cenu, ali za sada, bez uspeha. Iako se u nekom trenutku, pogotovo nakon jučerašnje „vežbe“američke vojske na Gazivodama, „čekalo na pogrešan korak srpske strane“, nakon apela predsednik­a Vučića, koji je uputio otvoreno pismo Srbima na KIM, izgleda da je izbegnuto ono najgore.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kao i sastanka sa patrijarho­m Irinejom, predsednik Vučić je naveo da je „proteklih dana zabeleženo snažno, višeslojno agenturno delovanje, zbog kojeg je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva i dezinforma­cija.

- Molim ljude na Kosovu da se ne boje, jer će Srbija dati sve da sačuva mir i bezbednost u pokrajini - kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na pitanje novinara „šta će dati“, rekao: „Gotovo sve“.

- Novih „Oluja“neće biti, srpska država ih neće odobriti. Sve činimo, sve ćemo dati za mir, beskomprom­isno smo orijentisa­ni na mir. Pogrome i slične stvari Srbija nikada neće dozvoliti - rekao je Vučić, istakavši da su na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost donete „neke odluke, ali one još nisu za javnost“.

Predsednik je ukazao da je prethodnih dana zabeleženo agenturno delovanje iz raznih centara moći, u smislu kako se nešto „strašno kuva““, kako „strašni zločinci iz Beograda sa nešto malo manjim zločincima u Prištini nešto spremaju“.

- Taj ko to kaže mora biti ne samo zlonameran, nego i težak bolesnik.

Vučić je i podsetio da „Srbija vodi politiku mira i da je uspela u tome da se sačuva svaki život“.

- A onda vas optužuju da se dogovarate sa Prištinom da ubijate Srbe da biste ostvarili svoje političke ciljeve. Svoju zemlju optužujete da je zločinačka i da će da ubija svoje ljude. Gde se to desilo - nikada i nigde - primetio je predsednik i dodao da je „bilo važno da se izađe sa svim tim, kako Srbi, posebno Srbi sa KIM, ništa ne bi mogli da traže.

- Zato sam ih molio da ne preduzimaj­u ništa, da izdrže još nekoliko dana da se vidi šta ta mreža radi - rekao je Vučić, koji je povodom optužbi političkih protivnika, odgovorio:

- Šta je to država Srbija organizova­la, šta je to loše uradila, šta su Srbi loše uradili? Osim što bismo mi želeli da ne budu svi Kosovari nego i Srbi i da, koliko je to moguće, pripadaju srpskoj državi. I u tome je moj greh i greh srpske države. Zato nam te pridike drže oni koju svoju državnost promenili u kosovarsku - zaključio je Vučić.

U dosovskom sistemu i nekim drugim organizaci­jama, ne samo političkim, sve vreme su defakto štitili punu kosovsku nezavisnos­t, naveo je srpski predsednik.

- Sve vreme su se štitili nezavisnos­t i suverenite­t teritorije „Republike Kosovo“. Ne Republike Srbije, nego Republike Kosovo. Dovoljno je da se pročita samo šta su sve pričali i radili i ne moram više ništa o tome ni da kažem, a građani će sve to jasno da vide i razumeju. Ako ima onih koji nisu razumeli, tek će da razumeju. A da štitim punu nezavisnos­t „republike Kosovo“, neću da učestvujem u tome, a oni neka nastave to da rade.

Srpski predsednik je kazao i da se juče navršilo tačno

1.930 dana otkako je potpisan

Briselski sporazum, po kojem jedina obaveza Albanaca, uspostavlj­anje Zajed-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia