Alo!

Nisu pružali otpor

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Pali na povratku, sa sekirama, bakljama, drogom, palicama, ukradenim kobasicama i plišanim igračkama! MUP Srbije je identifiko­vao i uhapsio pripadnike splitske „torcide“, koji su opljačkali pumpu u Vrčinu, a usput su je demolirali ustaškim simbolima.

U opsežnoj akciji, konvoj sa više od 400 Splićana juče je zaustavlje­n u ranim jutarnjim časovima na autoputu kod Niša, kada su iz Sofije krenuli nazad ka Hrvatskoj preko Srbije, a u policijske stanice u Grockoj i Nišu sprovedeno je 32 navijača. Kako je naveo ministar Nebojša Stefanović, „svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava

Kako „Alo!“saznaje, nakon što su demolirali pumpu u Vrčinu, splitski huligani su se uputili ka granici Srbije i Bugarske do zuba naoružani palicama i sekirama, a bili su spremni da naprave haos. Upravo zbog toga, a i da bi se izbegli dalji incidenti, odlučeno je da se splitski huligani puste da izađu iz zemlje, a onda potom sačekaju kada krenu nazad. Svi počinioci su identifiko­vani na osnovu snimaka sigurnosni­h kamera sa pumpe u Vrčinu i nisu pružali otpor prilikom

hapšenja. građane Srbije, nanosi im materijaln­u štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionis­ano“.

- Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke s akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici, sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojn­og, drskog i bezobzirno­g ponašanja u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana - rekao je ministar Stefanović.

U kasnim popodnevni­m časovima, 28 pripadnika „torcide“sprovedeni su kod dežurnog sudije za prekršaje u gradskom SUP-U u Bulevaru despota Stefana, rekao je Milan Marinković, predsednik Prekršajno­g suda u Beogradu.

- Oni su privedeni u stanicu u Grockoj jer je na toj teritoriji, u Vrčinu, izvršen prekršaj. Policija im je uzela podatke, nakon čega je trebalo da napiše prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru - precizirao je Marinović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia