Alo!

DAJTE BEOGRAD BRAZIL DA SE IGRAMO!

Hiljade fanova posle prve pobede u Rusiji već se oštri za duel sa „kariokama“

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Beograd i dobar deo Srbije juče od 14 do 16 časova je bio zauzet. Razlog je jasan - u to vreme igrala je repezentac­ija Srbije, koja je konačno obradovala naciju pobedom protiv Kostarike na velikom takmičenju.

Što se tiče glavnog grada, ulice su uglavnom bile puste, uprkos prijatnom nedeljnom popodnevu koje obično izmami hiljade građana u najpoznati­je lokacije u gradu - Knez Mihailovu, na Kalemegdan, Slaviju... Međutim, ovog puta tamo je bilo prazno, a kafići i „Mondijalsk­i trg“(Trg Nikole Pašića) bili su prepuni simpatizer­a „orlova“. Najviše fanova je bilo, logično, na pomenutom „Mondijalsk­om trgu“, koji su grlom i dlanovima bodrili Kolarova i saigrače. Posle stotine litara ispijenog piva (procena je da je na trgu bilo između 2.000 i 3.000 ljudi) nije bilo nervoze nakon prvog poluvremen­a, štaviše, Krstajićev­i izabranici ispraćeni su aplauzom u svlačionic­u.

A onda, u 56. minutu - delirijum!

Kolarov je prebacio živi zid, pocepao mrežu, žurka je mogla da počne. Klicalo se Srbiji, kapitenu, nastala je opšta euforija... Nije bilo podela na zvezdaše i partizanov­ce, svi su bili kao jedan.

Jedine zvižduke dobio je senegalski sudija, očigledno nedorastao izazovu, jer je produžio meč bez ikakve potrebe preko sedam minuta. Kada je konačno odsvirao kraj, svima je laknulo, a onda, u naletu samopouzda­nja, masa je zapevala: „Dajte Brazil da se igramo, da se igramo, da se igramo...“

Nećemo nikome razbijati snove, ali polako. Prvo slede Švajcarci u Kalinjingr­adu 22. juna. A onda, poslastica: Brazil 27. juna.

 ??  ?? Ulice Beograda bile su puste tokom utakmice
Ulice Beograda bile su puste tokom utakmice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia