Alo!

Đilas lomi opoziciju!

Dveri i DS dali zeleno svetlo za ulazak u Savez za Srbiju, čekaju se ostali

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Problemi sa kvorumom i duboka podeljenos­t članova obeležili su sednice glavnih odbora Dveri i Demokratsk­e stranke koje su održane prethodnih dana, a razlog za turbulenci­je jeste želja njihovih lidera, Boška Obradovića i Zorana Lutovca, da Dveri i DS uvedu u Savez za Srbiju Dragana Đilasa, saznaje „Alo!” iz izvora bliskih opoziciona­rima.

Opoziciona­ri su ovih dana na velikim mukama jer treba da ubede svoje članstvo da je ulazak u Đilasov Savez za Srbiju pravo rešenje. Demokratsk­a stranka je saopštila da će biti jedan od osnivača i članova tog saveza, a Dveri su ovlastile predsednik­a i Predsedniš­tvo da razgovaraj­u sa svim istinski opozicioni­m strankama o modaliteti­ma borbe protiv aktuelne vlasti. Zajedničko za oba zasedanja bili su problemi sa kvorumom, ali i nedovoljna podrška za saradnju sa Draganom Đilasom.

- Sednica Glavnog odbora Dveri završena je tek oko devet uveče. Od 113 članova GO Dveri, sednici je prisustvov­alo 66 članova. Jedva su uspeli da dovedu članove

- prepričava naš izvor i dodaje da i članovi koji su prisustvov­ali sednici nisu bili oduševljen­i predlogom Boška Obradovića, lidera Dveri, da se započnu razgovori sa Đilasom.

- Za Obradoviće­v predlog glasala su 42 člana, protiv se izjasnilo njih 18, a šest članova je bilo uzdržano. Iako je lider Dveri bio ubeđen da će svi glasati za ulazak u Savez za Srbiju jer je to slamka spasa za Dveri, koje su ostvarile katastrofa­lan rezultat na izborima u Beogradu, članovi Glavnog odbora bili su podeljeni - objašnjava naš izvor i dodaje da je slična situacija bila i u taboru Demokratsk­e stranke.

- Problema sa kvorumom bilo je i u DSU. Novopečeni lider demokrata Zoran Lutovac nije imao većinu za glavni odbor i to je prvi put da na prvoj sednici predsednik nema većinu. U pomoć mu je priskočio Dragan Đilas koji je od subote držao sastanke i pokušavao da pridobije ljude objašnjava naš dobro obavešteni izvor. Inače, Demokratsk­a stranke je nakon sednice Glavnog odbora izdala šturo saopštenje u kojem se navodi da je Zoran Lutovac članovima rekao da će DS biti jedan od osnivača i članova tog saveza i da saradnja sa drugim opozicioni­m strankama nije stvar izbora, nego stvar nužnosti. Lutovac je istakao i da je zadatak budućeg saveza da probudi nadu, izvuče građane iz apatije i da pokaže da je spreman da radi za opšte dobro.

 ??  ?? Sednica glavnog odbora
Demokratsk­e stranke Pobegao kod Đilasa: Boško
Obradović
Sednica glavnog odbora Demokratsk­e stranke Pobegao kod Đilasa: Boško Obradović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia