Alo!

KOŠARKAŠI ZVEZDE VEČERAS GOSTUJU PANATINAIK­OSU U ATINI POBEDA ILI KRAJ!

- Piše: M. JANKOVIĆ redakcija@alo.rs

Pred Crvenom zvezdom je jasan cilj večeras u dvorani OAKA - crveno-beli moraju da pobede Panatinaik­os ukoliko žele da sačuvaju makar i teoretsku šansu da se nađu u plej-ofu.

Sa janim ciljem u mislima, igrači Zvezde su juče krenuli put Atine, ohrabreni odličnom igrom u nedelju uveče i pobedom nad Mornarom u prvom meču polufinala ABA lige, kao i sjajnom igrom u prethodnom kolu Evrolige, protiv Valensije. Ono što kvari atmosferu jeste činjenica da u grčkoj prestonici Dušan Alimpijevi­ć neće moći da računa na povređenog Nemanju Dangubića, ali ni na iskusnog Peru Antića.

- Posle dobre nedelje i dobrih utakmica protiv Valensije i Mornara, idemo rasterećen­i u Atinu sa željom da odigramo dobru utakmicu. Panatinaik­os igra dobro, ovaj meč im dolazi posle važne pobede u Malagi. Imaju „jak“domaći teren, uz sve to, bore se za što bolju poziciju pred nastavak takmičenja i top 8 faze Evrolige. Sa druge strane, mi u ovom trenutku moramo uporedo da vodimo računa o mnogo važnih stvari, što nikako ne znači da putujemo na ovu utakmicu bez ambicije da je odigramo dobro i sa željom da ostvarimo dobar rezultat - objasnio je trener crveno-belih Dušan Alimpijevi­ć.

PAO je u prvom meču savladao Zvezdu u Beogradu (69:63), a iskusni krilni centar Milko Bjelica zna šta je potrebno da bi crveno-beli ostali u igri za top 8.

- Još imamo teoretske šanse za plasman među osam ekipa, i dok ona postoji, borićemo se. Nismo imali puno vremena za pripremu ove utakmice i odmor posle starta plej-ofa ABA lige i vrlo važne utakmice protiv Mornara. Međutim, moramo da odigramo hrabro, koncentris­ano i da pokušamo da dođemo do dobrog rezultata, iako ćemo biti oslabljeni. U seriji smo teških utakmica, pošto nam posle Panatinaik­osa ide meč sa Fenerbahče­om, pa onda putujemo u Bar objasnio je Milko Bjelica.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia