Alo!

TRAMP: Amerika je puna ludaka! OGLASIO SE I PREDSEDNIK SAD NAKON MASAKRA U TEKSASU:

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Naša zemlja ima mnogo problema sa

mentalnim zdravljem, ali ne i sa oružjem”

Ništa od zabrane kupovine automatsko­g naoružanja u Americi nakon najnovijeg masakra u Teksasu. Naime, Devin Keli, bivši pripadnik američkog ratnog vazduhoplo­vstva, upao je u baptističk­u crkvu u blizini San Antonija i ubio najmanje 26 osoba, dok je više od 20 ljudi ranjeno u pucnjavi.

Povodom toga se oglasio i Donald Tramp, predsednik SAD, koji je naveo da je pucnjava u Teksasu povezana sa mentalnom poremećeno­šću napadača i da oružje ne treba posmatrati kao problem.

- Imamo mnogo problema s mentalnim zdravljem u našoj zemlji, kao što je slučaj i u drugim zemljama, ali to ne znači da imamo i problem s oružjem - rekao je Tramp i dodao „da se bol i tuga koje svi Amerikanci osećaju zbog žrtava pucnjave u Teksasu ne mogu pretočiti u reči“.

Među žrtvama i povređenim­a su i deca, u koje je nekadašnji američki vojnik pucao bez milosti, a napad je izvršio oružjem koje je legalno kupio 2016. Interesant­no, on je 2012. izveden pred vojni sud zbog napada na suprugu i dete, a 2014. je zbog lošeg ponašanja otpušten iz vojske i oduzet mu je čin. Motivi napada su za sada nepoznati. FBI i policijski organi smatraju da nije reč o terorizmu, već o osobi sa mentalnim poremećaje­m. Keli je bio obučen u crnu uniformu i upotrebio je jurišnu pušku, dok je u njegovom kamionetu pronađeno još nekoliko pušaka, a on je ubijen kasnije u obračunu sa policijom.

 ??  ?? Devin Keli je masakr izvršio puškom (dole) koju je legalno kupio 2016.
Bruk (6) podlegla je ranama Lekari se bore za život Rajlanda (5) Baptističk­a crkva u blizini San Antonija Policija je likvidiral­a bivšeg pripadnika vazduhoplo­vstva
Devin Keli je masakr izvršio puškom (dole) koju je legalno kupio 2016. Bruk (6) podlegla je ranama Lekari se bore za život Rajlanda (5) Baptističk­a crkva u blizini San Antonija Policija je likvidiral­a bivšeg pripadnika vazduhoplo­vstva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia