Alo!

MIRO, GDE I KAD SI ZAVRŠILA FAKULTET?!

-

Za sva dešavanja u „Pošti Srbije” kriva je direktorka tog preduzeća Mira Petrović, koja se na toj funkciji i našla isključivo kao politički kadar, a ne stručno lice, poručili su juče iz Samostalno­g sindikata poštanskih radnika Srbije, ogorčeni zbog njene ocene da su poštanski radnici koji protestuju „grupa neodgovorn­ih ljudi”.

- Svi zaposleni u „Pošti Srbije“danas, kao i prethodnih godina, vredno rade, a druže se u svoje slobodno vreme ispred glavnih poštanskih centara u Beogradu i Novom Sadu. Na ovaj način zaposleni iskazuju svoje nazadovolj­stvo stanjem u svojim novčanicim­a i u preduzeću. Gospođa Petrović nas naziva grupom neodgovorn­ih ljudi, a upravo je suprotno, neodgovorn­i su oni koji nisu spremni da se bore za svoje porodice i svoje preduzeće - istakao je Zoran Pavlović, predsednik Sindikata.

On je istakao da su radnici zabrinuti da će se ovakvim vođenjem „Pošta Srbije“urušiti u relativno kratkom roku, a oni ostati bez posla.

- Na čelnim funkcijama u preduzeću nalaze se osobe koje su juče došle u preduzeće zahvaljuju­ći ličnim ili stranačkim vezama. Stručni ljudi koji su godinama radili u „Pošti” su je napustili ili su sklonjeni u stranu - istakao je on, te poručio da je jedino neprimeren­o to što je Petrovićev­a još na čelnoj funkciji u preduzeću.

- Ono što treba da objasnite poštanskoj i javnosti Srbije jeste sa koliko ste godina završili visoku strukovnu školu ili fakultet i koji? Kada ste i gde bili na rukovodeće­m radnom mestu i koja stručnost vas je preporučil­a da budete direktor tako jednog velikog i za državu značajnog sistema? Za dobrobit „Pošte“, njenih radnika

i građana Srbije bilo bi dobro da odete što pre. Uostalom, ako smo dobro informisan­i, vaše v. d. stanje je isteklo još 12. septembra - javno se obratio Petrovićev­oj.

Pavlović napominje da je ona ponosno izjavila da dežura i gerilski se bori 24 sata.

- Pa nismo valjda u ratu? No, ako vi dežurate 24 sata, i mi ćemo od danas početi da se družimo 24 sata - šaljivo je poručio Pavlović, te dodao da je direktorka, umesto da razgovara sa radnicima, pozvala policiju.

- A sa naših leđa dere kožu za sebe, svoje saradnike i miljenike zaključili su u Sindikatu. I. Žigić

 ??  ?? Traže novog direktora:
Protest poštara
Traže novog direktora: Protest poštara
 ??  ?? Sve gori rezultati:
Mira Petrović
Sve gori rezultati: Mira Petrović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia