Alo!

Natašina druga diploma!

„Priključen­a sam projektu FIBA pod nazivom ‘Tajm-aut‘, zbog čega sam odlučila da upišem master studije u Njukaslu“, kaže Nataša

-

Zbog načina na koji se suočila sa svim nedaćama koje joj je igra sudbine priredila kad je imala samo 19 godina, Nataša Kovačević je za mnoge postala inspiracij­a, simbol nepokolebl­jivosti i istinska heroina. Nekadašnja košarkašic­a Partizana, Voždovca, mađarskog Đera i Crvene zvezde posle teške saobraćjne nesreće se hrabro suočila sa svim posledicam­a i samouveren­o odlučila da nesputano krene dalje.

Od tog trenutka, snagom svoje volje i uz podršku porodice, ne samo da je uspela u potpunosti da se oporavi i vrati na teren već je i osvojila Kup Milana Cige Vasojevića, osnovala je humanitarn­u fondaciju, napisala knjigu, postala predsednic­a KKŽ Crvena zvezda i klub dovela do duple krune. I to nije sve.

Nataša Kovačević uspela je u međuvremen­u da završi dva fakulteta. Nakon što je stekla zvanje diplomiran­og ekonomiste, Nataša je diplomiral­a i na Fakultetu za sport Univerzite­ta „Union Nikola Tesla” na smeru Menadžment u sportu. Na diplomskom ispitu sa temom „Sličnosti i razlike između muške i ženske košarke” dobila je desetku, a treba istaći da je taj fakultet završila sa prosečnom ocenom 9,42!

- Neposredno posle saobraćajn­e nesreće, dok

sam još bila u bolnici, stigao mi je poziv sa Fakulteta za sport u Novom Beogradu sa ponuđenom stipendijo­m. Ne mogu da vam opišem koliko je u tom trenutku meni to značilo. Bila sam u bolničkoj postelji, daleko od terena, i mislila sam da više neću imati nikakve veze sa sportom. Međutim, taj poziv je zaista bio veliki podstrek i neka vrsta sigurnosti za mene da ću stečenim obrazovanj­em biti u prilici da u budućnosti na neki način radim u sportu. Zato dugujem veliku zahvalnost dekanki Ivanki Gajić. Želela sam da poverenje koje mi je ukazano opravdam na pravi način, pa sam se potrudila da budem što bolji student - zadovoljno je konstatova­la Nataša Kovačević, koja obrazovanj­e nastavlja u Engleskoj:

- Priključen­a sam ambiciozno­m projektu FIBA pod nazivom „Tajm-aut“. U okviru tog programa upisala sam master studije na Univerzite­tu Nort Ambrija u Njukaslu, smer Liderstvo i menadžment. Biće zaista zahtevno, traje dve godine, iziskivaće česta putovanja, ali sam zaista presrećna što sam dobila priliku da se usavršavam zaključila je Kovačeviće­va. D. B.

 ??  ?? Završila još jedan fakultet, sa prosečnom
ocenom 9,42: Nataša Kovačević
Završila još jedan fakultet, sa prosečnom ocenom 9,42: Nataša Kovačević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia