Alo!

Sa tajkunima ruši Vučića!

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Tajkun nudi milione za ujedinjava­nje opozicije! Dragan Đilas, nekadašnji gradonačel­nik i bivši lider DS-A, milionima evra za izbornu kampanju ujedinjuje staro društvo i na istu listu stavlja Jeremića, Jankovića i Šapića, a dogovor je, kako „Alo!” saznaje, veoma blizu.

- Đilas je rešio da odreši kesu. Nekadašnji gradonačel­nik je shvatio da je sujeta opozicioni­h lidera suviše velika da bi postigli bilo kakav dogovor, pa je rešio da ih dodatno motiviše - navodi naš dobro obavešteni izvor blizak opoziciji.

- Đilas je svoje ponude već poslao Šapiću i Jankoviću, i to preko posrednika, a u pitanju je Živorad Anđelković, poznatiji kao Žika Pauk, bivši funkcioner Demokatske stranke i bliski saradnik Vuka Jeremića - navodi naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je cilj Dragana Đilasa da se opoziciona­ri

„alo!” je prethodne nedelje pisao da Đilas sa tajkunima ruši Vučića. On ima pakleni plan prisvojiti što veće parče medijskog neba u Srbiji i onda krenuti u rušenje predsednik­a Srbije aleksandra Vučića. Prema saznanjima našeg lista, u tom svom pohodu nekadašnji gradonačel­nik je kao partnera angažovao dragana Šolaka, osnivača kablovskog operatera SBB, s kojim je postigao dogovor o preuzimanj­u pojedinih medija. To je tek početak rada tandema Đilas-šolak, jer je Đilas krenuo u akciju pridobijan­ja medija

za „svoju stvar”. ujedine oko Saše Jankovića, lidera Pokreta slobodnih građana.

- Žika Pauk je pre nekoliko dana sa ponudom došao kod Aleksandra Šapića i kazao mu da će dobiti milione evra za kampanju za izbore u glavnom gradu Srbije, ali pod uslovom da se prikloni Saši Jankoviću i odustane od samostalne kampanje, što je on prihvatio - navodi naš dobro obavešteni izvor.

- Đilas je svestan da je stanje u srpskoj opoziciji tragikomič­no i shvatio da se opoziciona­ri samostalno ne mogu ni dogovoriti, a kamoli ujediniti, pa je rešio da odreši kesu - objašnjava naš izvor blizak opoziciji.

Politički analitičar Dragomir Anđelković je komentariš­ući naša saznanja kazao da je nekadašnji gradonačel­nik Beograda shvatio šta može ujediniti lidere opozicije.

- Mislim da je Dragan Đilas shvatio da jedini mehanizam koji ujedinjuje

podeljene srpske opozicione lidere jeste novac - rekao je on za „Alo!” i dodao da nekadašnji gradonačel­nik verovatno nudi svoje pare, ali nije isključio mogućnost da su se u priču o ujedinjava­nju opozicije umešali i neki zapadni centri moći.

- Otuda ili Dragan Đilas nudi svoj novac, ili je u koordinaci­ji sa nekim centrima moći, na primer američkim, imali smo nedavno Hojta Jia, spremni su da na taj način ulože u jačanje prozapadne opozicije - kazao je Anđelković.

Politički analitičar smatra da je ponuda koja se našla na stolu opoziciona­ra i te kako primamljiv­a i ne isključuje mogućnost da je opozicioni lideri prihvate.

- Ako je ponuda dovoljno dobra, mislim da će opoziciona­ri pristati - zaključio je Anđelković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia