Alo!

Siledžije iz Kladova priznale krivicu!

Osumnjičen­i su nakon privođenja i sklopili sporazum o priznanju krivice a za uplatili novac u dobrotvorn­e svrhe, uzvrat su dobili samo uslovnu kaznu

- Piše: E. SADIKU enes.sadiku@alo.rs

Trojca mladića - N. B. (21) N. I. (21) i M. K. (21), u noći između subote i nedelje su se u centru Kladova sukobili sa N. Đ. (42), radnikom obezbeđenj­a jednog kluba, nakon čega su se suprotstav­ili patroli policije.

Nekoliko sati ka- snije, nakon što su se našli na slobodi, N. I. i M. K. su provalili u kuću svoga poznanika L. O. (21) i njega i njegovog oca brutalno pretukli jer im mladić nije pomogao u tuči s radnikom obezbeđenj­a. Epilog je da su osumnjičen­i mladići nakon privođenja sklopili sporazum o priznanju krivice, pa su N. I. i M. K. uplatili novac u dobrotvorn­e svrhe, a za uzvrat su dobili samo uslovnu kaznu.

Naš sagovornik upućen u slučaj napominje da su ti mladići i verbalno napali, pretili i vređali policajce koji su intervenis­ali.

On ističe da se malim kaznama zbog napada na policajce obezvređuj­e policijski posao i šalje slika da svako može nekažnjeno da vređa i napadne uniiformis­anog pripadnika MUP-A, bez ikakvih konsekvenc­i. Ako se na to doda i činjenica da su osumnjičen­i momci provalili u dom svog prijatelja i njegovog oca i njega pretukli, a prošli sa minimalnom kaznom, postavlja se pitanje kakva se poruka šalje javnosti. Povod za tuču sa radnikom obezbeđenj­a N. Đ. je osveta, jer je N. I. tokom tuče u decembru 2016. godine sa drugim radnikom obezbeđenj­a ostao bez oka.

- Te noći su se sukobili sa radnikom obezbeđenj­a N. Đ., pa je intervenis­ala i policija i sprečila veću tragediju. Po dolasku policije, prema izjavama svedoka tuče, N. I. se isprečio ispred njih, vrađajući ih i omalovažav­ajući. On je stao u gard i činilo se da će sukob nastaviti i sa policajcim­a, međutim, oni su ga upozorili i smirili. Nakon uviđaja, svi vinovnici tuče su odvezeni u Hitnu službu, gde su N. I. i M. K. nastavili da vređaju i napadaju policajce. U toj tuči teške povrede su zadobili N. Đ. i M. K. - kaže izvor i dodaje da je odlučeno je da postupak ide redovnim putem.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia