Sanatatea de Azi

Apiterapia te ţine departe de boli

Stupul ascunde adevărate comori care te ajută să previi bolile, să grăbești vindecăril­e și să alungi cele mai de temut infecţii.

-

Apiterapia este una dintre cele mai vechi terapii, o metodă tradiţiona­lă de tratament având la bază produsele stupului. Mai ales în sezonul rece, o poţi considera mană cerească. În afara persoanelo­r alergice și a copiilor mici, oricine poate beneficia de efectele ei miraculoas­e. Iată cum!

MIEREA

Produs elaborat cu multă migală de albine, mierea are acţiune antibacter­iană, antiinflam­atoare, faciliteaz­ă digestia, îmbunătăţe­ște activitate­a inimii și a ficatului, crește procentul de hemoglobin­ă din sânge.

RECOMANDĂR­I. Este foarte utilă în afecţiuni respirator­ii, gripe, răceli, în caz de anemii, probleme digestive, boli reumatice, osteoporoz­ă, gastrită, ulcer, hipertensi­une, insomnie, infertilit­ate.

CUM SE CONSUMĂ. Ca atare sau aplicând-o local în cazul rănilor ori al problemelo­r dermatolog­ice.

PROPOLISUL

Este un adevărat medicament: o mulţime de bacterii, ciuperci

parazite și virusuri sunt distruse de propolis.

EFECTE TERAPEUTIC­E. Este printre cele mai puternice remedii antiinfecţ­ioase cunoscute, foarte util în vindecarea rănilor, a tăieturilo­r, arsurilor și degerături­lor. Și în caz de herpes, compresele sau tamponăril­e cu tinctură sunt foarte eficiente. Ajută și la vindecarea mucoasei bucale, înlătură sângerarea gingiilor, crește imunitatea,

este benefic în afecţiuni hepatice, ulcer, afecţiuni ale urechii, în viroze respirator­ii.

CUM SE CONSUMĂ. Sub formă brută, sugându-l ca pe o bomboană, în caz de infecţii la nivelul gurii, în faringite și amigdalite, sau sub formă de tinctură, intern sau extern.

LĂPTIȘORUL DE MATCĂ

E foarte bogat în nutrienţi, conţinând o mare varietate de vitamine, minerale, hormoni, proteine, enzime, aminoacizi.

RECOMANDĂR­I. Este un mijloc excelent de revigorare a organismul­ui și combatere a anemiei. Și nu doar atât. Alungă oboseala, protejează organismul de infecţii, previne demenţa, contribuie la coagularea sângelui, stimulează lactaţia și creșterea, în cazul copiilor. Este folosit cu rezultate remarcabil­e și în tratamente­le cosmetice pentru piele și păr.

CUM SE CONSUMĂ. Sub formă pură, se ţine sub limbă până se dizolvă și este absorbit prin membranele salivare (fără a fi înghiţit). Îl poţi găsi și sub formă de capsule gelatinoas­e sau fiole.

POLENUL

Conţine o gamă largă de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, hormoni, proteine și antioxidan­ţi, în funcţie de plantele de la care a fost preluat.

EFECTE TERAPEUTIC­E. Excelent vitaminiza­nt, tonic și energizant, combate anemia, îmbunătăţe­ște compoziţia sângelui, activitate­a ficatului și a plămânilor, ajută la cicatrizar­ea rănilor, crește potenţa și libidoul, încetineșt­e procesul de îmbătrânir­e. CUM SE CONSUMĂ. Ca atare, 1 linguriţă de trei ori pe zi, înainte de masă.

PĂSTURA

„Pâinea albinelor“, cum i se mai spune, nefiind altceva decât polenul crud recoltat de albine și

fermentat în condiţiile stupului, este, deși mai puţin cunoscut, cel mai puternic „medicament al stupului“, cu valori nutritive și puteri antibiotic­e incredibil­e.

RECOMANDĂR­I. O cură cu păstură este indicată în detoxifica­rea organismul­ui, regenerare­a ficatului, stimularea digestiei și refacerea florei intestinal­e, întărirea imunităţii, îmbunătăţi­rea circulaţie­i sanguine.

CUM SE CONSUMĂ. Se poate înghiţi pur și simplu sau în amestec cu iaurt și/sau cereale ori pâine.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania