Romania Libera

AUDIERI ÎN PARLAMENT M

Câțu: Vrem dividende de la băncile unde statul e acționar

- catinca.giosanu @romanialib­era.ro

iniștrii Guvernului Orban II sunt audiaţi de comisiile de specialita­te, începând de luni și până miercuri. Votul în plenul reunit al Camerei Deputațilo­r și Senatului urmează să fie dat pe 24 februarie, potrivit calendarul­ui stabilit.

remierul desemnat, Ludovic Orban, nu a făcut nicio modificare în structura Cabinetulu­i, așa că actualii miniștri interimari sunt propuși pentru aceleași portofolii. Primul programat a fost ministrul interimar al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, propus pentru același portofoliu. Cîţu este și ministrul din Cabinetul Orban care a atras cele mai mari critici din partea parlamenta­rilor PSD. Lucian Bode este ultimul programat, miercuri, de la ora 15.00. Tot luni au mai apărut în faţa comisiilor Marcel Boloș, propus la Fonduri Europene, Nicolae Ciucă, propus la Apărare, și Marcel Vela, propus la Afaceri Interne.

Cîţu a anunţat încă de duminică o ”bombă” la audierea sa de luni.

”Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020”, susţine Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat că liberalii nu sunt interesaţi de votul pe care îl vor primi miniștrii propuși în urma audierilor din comisii, precizând acest vot este viciat de lipsa de reprezenta­tivitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilo­r. Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat în 24 februarie, dar majoritate­a partidelor au anunţat deja că nu vor vota noul Cabinet.

PSD a atacat la CCR desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier și a anunţat că ia în calcul să nu participe la vot, până când nu se stabilește dacă nominaliza­rea este sau nu constituţi­onală. CCR nu a stabilit încă data dezbaterii sesizării, iar părţile au avut timp, până în 14 februarie, să transmită judecători­lor consituţio­nali punctele de vedere.

PNL își dorește alegeri anticipate, iar respingere­a Guvernului Orban II este o condiţie esenţială pentru a se atinge acest obiectiv.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că parlamenta­rii formaţiuni­i nu vor vota ”un guvern incapabil să rezolve problemele ţării”. ■

 ??  ??
 ??  ?? Florin Cîțu - Ministrul Economiei
Florin Cîțu - Ministrul Economiei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania