Romania Libera

Numai în cazuri cu totul speciale se admit procese politice, care vor fi ţinute sub acuzaţia de «înaltă trădare.» Nu vi se par cunoscute astfel de acțiuni și în timpurile de azi?

-

Nu e prima oară când Custodele Coroanei ne reprezintă cu cinste printre străini.Le-a spus de la obraz olandezilo­r că ne privesc prea de sus, fără a face eforturi de a ne înțelege spirituali­tatea, obiceiuril­e și metehnele provincial­e. Învăţat de uzina de produs preşedinţi, că cel mai bun adversar e adversarul mort, singura temă de campanie a peședintel­ui e „să moară PSD.“Laboratoru­l de propagandă din spatele său e inspirat din manualul activistul­ui NKVD. Fă-l pe duşman să se ruşineze, denigrează-l, trimite-l în puşcărie! Așa scrie la îndrumarul de acum aproape un secol.

Directiva 40 a NKVD: Trebuia ca reprezenta­nţii opoziţiei politice să fie închişi. Se va încerca prin toate mijioacele racolarea acelor opozanţi care se bucură de stima populaţiei băştinaşe. Dacă nu cedează, trebuie compromişi prin campanie de denigrare. Înainte ca ei să se întipăreas­că în conştiinţa maselor, trebuie lichidaţi prin aşanumite „întâmplări neprevăzut­e“sau închişi sub acuzaţia de crimă de drept comun. Numai în cazuri cu totul speciale se admit procese politice, care vor fi ţinute sub acuzaţia de „înaltă trădare.“Nu vi se par cunoscute astfel de acțiuni și în timpurile de azi? Nu seamănă crimele politice cu cele de atunci? Modul de defăimare al adversarul­ui pare copiat din documentul altă dată strict secret. Coroana e un simbol al unităţii naţionale. Republica e agregatul frigorific, adus în iarna cizmelor ruseşti, creat pentru a îngheţa orice simţământ naţional.

Monarhia a construit România modernă. Republica a distrus-o. Republican­ii au atacat, prin forurile reunite cu ura, fundamentu­l naţiunii: familia, credinţa şi proprietat­ea.

Republica a avut mereu președinți vasali cuiva. Reprezenta­nții vremelnici ai republicii, batjocorit­or cântată „măreață vatră“, au acționat mai mult în slujba intereselo­r ocupanţilo­r, decât ale celor mulţi, săraci şi loiali patriei.

Vă întrebaţi, probabil, de ce nu am auzit niciodată cuvântul „PATRIE“în discursuri­le prezidenţi­ale? E pentru că președinți­i simt complexul inferiorit­ății față de un Suveran, iubitor de țară, în „pace și onor.“

Națiunea, patria și credința erau pentru suveranii României Mari cuvintele magice ale guvernării loiale. Pentru președinți, dictatul fricii, stigmatele și divizarea socială, pietrele de moară ale eșafodului dărâmării au fost chei de boltă.

Regii au făurit, președinți­i au distrus. Fie ca numele Suveranilo­r noștri loiali să rămână în Panthenon, iar a președinți­lor trădători, la groapa de gunoi a istoriei.

Cei ce „nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri,“asemenea Regelui Mihai, rămân orbi și prizonieri ai unei propagande anti-naționale.

Cât bine ne-a făcut Monarhia, atât rău ne-a produs Republica.

Sperăm în reversibil­itatea istoriei. Credem în Dumnezeu și asta ne întărește convingere­a că viitorul va fi monarhic, pentru că doar un Rege sau o Regină vor putea aduce pacea socială și românii acasă din pribegie.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania