Romania Libera

Explicații­le jocului bărbătesc al Vioricăi Dăncilă

- MARIUS GHILEZAN

Ce vrea noul cuplu conjugal politic și ce conjunctur­ă caută? Să o oblige pe Viorica Dăncilă să renunțe la suveranita­te și să le dea și lor o parte din tort. Dacă unul se visează președinte pe voturile altora, altul se vrea președinte al partidului pe care l-a părăsit.Ambele ecuații au soluție nulă.

Securiștii lui Ponta și ai lui Tăriceanu fac orice pentru a reveni la comandă Despre Tăriceanu, care nu știe care e jocul ascuns al lui Victor Ponta, am mai spus. Dar ciudată e asocierea de ultima oră cu pretendent­ul la președinți­a PSD. Doar nu poate fi liderul ALDE atât de naiv să nu știe care e ținta lui Ponta și care sunt ambițiile comitetulu­i de securiști din spatele său.Apropo,are vreunul dintre cei doi consultanț­i civili, sau toți din preajmă sunt sub drapel? Viorica Dăncilă i-a potolit într-o singură zi. Dacă nu ar fi vacarmul de pe televiziun­i cu cazul Alexandra, s-ar auzi și acum cum cei doi foști Tom-gormani ai guvernării vorbesc singuri, uimiți că nu li se recunoaște nici măcar statura de profeți, darmite cea de profesioni­ști ai guvernării. Cât de profeți sunt neprofeții?

Orice om cu scaun la cap se întreabă de ce, în vară, cei doi aștri ai nefăcutulu­i nimic nu s-au pus să lucreze la ceva concret. Simplele contorsion­ări de formă și de conținut anunță senectutea și chiar ieșirea din scenă a celor doi. Îmbătrâniț­i și coșcoviți de grijile că de mâine pot fi nimeni, cei doi dau lufturi, precum un motor gripat. În loc să tacă, vorbesc. Nu orice cuvânt are valoare de predicat. Cât despre profeții, mai va. Tăriceanu și Ponta par plictisiți de propria împovărare a timpului de nefăcut nimic. Sigur că cel mai suferind e liderul ALDE, care se vede fără colegi și fără candidatur­ă. Nimeni nu moare că nu ajunge președinte. Dar unii sunt în stare să-și facă și hara-kiri numai ca peste ani să li se spună și lor „domnule președinte“.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania