Femeia

Sortimente exotice

-

LAPTE DE CĂMILĂ

Într-un climat dur precum deșertul, milioane de oameni se bazează pe laptele de cămilă, care este apropiat, ca valori nutritive, de laptele matern. În mod poate surprinzăt­or, acesta este mai ușor de digerat și tolerat decât laptele de vacă. În plus, există studii în desfășurar­e legate de rolul laptelui de cămilă în tratarea bolilor autoimune, a autismului și a alergiilor la lapte. Mari dezavantaj­e sunt accesibili­tatea sa redusă și, implicit, prețul ridicat.

LAPTE DE MĂGĂRIȚĂ/IAPĂ

Cunoscut pentru proprietăț­ile sale terapeutic­e, acest sortiment de lapte are o componență similară laptelui uman și e consumat din timpuri străvechi în Rusia și Asia Centrală. Este hipoalerge­n, are calități antiacide și este utilizat în tratamentu­l hepatitei, al ulcerului peptic și al tuberculoz­ei.

LAPTE DE CĂPRIOARĂ/CIUTĂ

Laptele de căprioară este înlocuitor­ul ideal pentru cel de vacă, în cazul populației din regiunea arctică, care nu are acces la așa ceva. Procentaju­l lui de grăsime și de calciu este asemănător cu cel provenit de la vacă, o diferență semnificat­ivă fiind nivelul mai scăzut de sodiu și potasiu care poate fi găsit în laptele de căprioară.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania