Varden

Minneord om Hjørdis Margrethe Linna

Mekonomen legger ned alle butikkene sine.

- Gunn Marit Linna Moen Ingrid Moen

Det er Indre Akershus Blad som melder dette.

Ifølge avisa skjer dette fordi Mekonomen slår seg sammen med grossistse­lskapet Bileko Car Parts Norway.

Det nye selskapet skal bestå av ett sentrallag­er og 32 distribusj­onssentre rundt om kring i landet.

Mekonomen har en butikk i Grenland, ved Tollnes.

Endringene skal skje i løpet av neste år.

Kjaere mamma

Et hjerte av godhet har sluttet å slå, vi unner deg hvile men savner deg så.

Kjaere gode snille mammaen vår, så kom dagen og så kom timen du sovnet stille inn og dro ifra oss.

Du var så sliten, trøtt og lei, ingen operasjon var aktuelt for deg, det bestemte du selv, for du var klar i hodet helt til det siste.

Du har levd et langt liv på godt og vondt, og vi vet du har hatt mange utfordring­er på din vei, både med mann og oss barn.

Tenk dere! Fem barn og stell av flere dyr. Pappa arbeidet borte og sleit med sitt. Jeg som ikke tålte maten jeg fikk, og Johnny og Leif som lekte katter, hvor Johnny spiste rå sut og det viste seg å ikke vaere så lurt, også du Johnny som ikke klarte å krysse veien før det ble krasj og bom.

Du har vaert en sliter, du stod i det og gjorde alltid det beste ut av alt.

Når vi begynte på skolen begynte du å jobbe. Heistad fabrikker, Diplom is og til slutt Vest Bamble aldershjem der jobbet du nesten til din siste dag.

Første åra med fast lønn deretter ble det mer og mer frivilligh­ets arbeid du drev med, etter at du flyttet dit selv.

Du åpnet til og med din egen kafe «Hjørdis cafe» het den. Alltid kaffen klar og noe å bite i, veldig viktig for deg å ha noe til kaffen både i skap og fryser. Jeg tror ikke de kom bare for å få kaffe og noe å bite i. Jeg tror de kom for den gode praten og samtalen med deg mamma, for vi vet du har betydd mye for mange. For hver lørdag etter middag var det kaffe tid hos deg, da ba du inn beboerne rundt deg og da koste dere sammen med noe godt å spise. Du ble så glad i de alle og jeg vet ikke hvor mange beboere du har hjulpet og ordnet opp for ved hjemmet der borte, det er ikke få. Det som er trist på et slikt sted er at beboerne kommer og går hele tiden og det har nok kostet deg en del. Men at du blir et stort savn ved Vest Bamble aldershjem det er vi helt sikre på.

Sang og musikk har vaert mye av livet ditt. Du har sunget hele livet, spille og synge, det elsket du. Spesielt Prøysen ville folk høre. «Hus trubaduren vår» ble du kalt ved Vest Bamble aldershjem i sin tid. Pappa var vel ikke alltid like begeistret hver gang, da du tok med deg gitaren din og skulle ut å spille. Jeg husker det var ganger, vi hjalp deg ut med gitaren så han ikke skulle se at du tok den med.

Husk at du har gledet mange mamma, med den fine stemmen din og klangen i gitaren. Du skal vite, at vi barn har vaert veldig stolt av deg.

Ja, du har alltid vaert så glad i mennesker, likt å ha folk rundt deg helt til det siste. Annen hver torsdag var Nils, Margit, Randi og Anne Lise på plass hos deg, da var det sang og musikk og vi barn måtte ikke ringe mellom 11-13, den tiden den var hellig for deg.

Du har vaert aktivitør ved Vest Bamble aldershjem, og det var også en rolle som du aldri gav helt slipp på. Etter jeg ble med i frivilligh­etsgruppa for mandagsklu­bben der, har du vaert aktiv i sammen med meg til det siste. Siste mandagsklu­bb vi hadde sammen kom det følgene fra deg. «Gunn Marit skal ikke Per og Morgan synge og spille mere for oss i dag?», du kunne av og til vaere litt utålmodig.

Vi har vaert utrulig heldige mamma, som har hatt deg med oss i livene våre så lenge.

Klar i hode til det siste og så til stede du har vaert for oss og du har fulgt med oss store som små.

Du så oss alle, kunne snakke med oss alle. Jeg siterer Steffen «Mormor kan jeg snakke med om alt og hun forstår», dere begge var enig om at dere hadde kjent på de samme tinga.

Det blir ei rar tid vi nå går inn i, men slik er livet, denne dagen måtte jo komme.

Du har vaert et godt forbilde for oss, alltid blid, klaget aldri, du har alltid vaert deg selv, åpen og aerlig. Så vi barn har mye å strekke oss etter her.

Vi ønsker å takke deg mamma for alt du har gjort for oss, og nå mamma skal du forenes med Leif og Pappa, hils masse fra oss her nede,

Vi kommer til å møtes igjen. Glad i deg mamma - hvil i fred.

Eldste oldebarnet skrev og en liten takke tale til deg. Dette var Ingrids ord om deg, mamma.

Kjaere oldemor Hjørdis

Vil bare si tusen takk for alle de fine minnene vi rakk å få de 11 siste åra.

Takk for alle ullsokker du har strikka til oss.

Takk for fine feiringer på aldershjem­met.

Takk for alle fine historier du fortalte.

Takk for alle fine sanger. Takk for at du alltid har vaert så snill og god.

Takk for at du har skapt så fin familie.

Uten deg hadde ikke jeg vaert her nå.

Håper smilet ditt fortsatt skinner like fint i himmelen som det alltid har gjort.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway