Varden

Denne varen er de tomme for

Rema 1000 og Kiwi er erkerivale­r når det kommer til pris. Nå i førjulstid­a har de kriget ned prisene ned såpass at noen varer blir vanskelig å få tak i.

- Petter Knudsen petter.knudsen@varden.no

Både Kiwi Bølevegen og Rema 1000 Menstad i Skien har allerede opplevd å vaere tomme for varer. Felles for begge bu- tikkene har det i de siste vaert skvaer tomt for sylteagurk.

Rema presset prisen ned helt til 3,90 kroner og er nå utsolgt. Kiwi hadde også satt ned prisen på sine sylteagurk­er til det samme, noe som førte til at de også gikk tomme.

Jula kan vaere en stressende tid, også for butikksjef­ene Tone Elisabeth Lie fra Kiwi Bølevegen og André Vreim fra Rema 1000 Menstad i Skien.

– Dette er en typisk vare som det går mye av i jula. Vi er alltid i kontakt med leverandør­ene for å ha fulle hyller, spesielt nå med jul og priskrig, sier Vreim.

– I jula er det mye trøkk i butikken. Vi har gått tomme for sylteagurk og First Price julebrus hittil. Priskrigen gjør at folk handler mer enn vanlig samtidig at det er jul som også hjelper til økt handling, forteller Lie.

Gikk tom

– Vi gikk tom for julegodter­i en periode. Det er litt vanskelig å vite iblant når flere varer plutselig er på tilbud, så må vi omstille kjapt, forteller Lie.

Rema 1000 på Menstad går sin første jul i vente, men den erfarne butikksjef­en Vreim har troa på en god periode.

– Det er vaert forholdvis rolig i butikken. Jeg regner med at det tar seg opp enda tettere oppimot jul, sier Vreim.

– Forandres bemanninge­n i jula?

– Vi pleier å vaere tre ansatte på dagen og to på kvelden, men regner med å måtte ha en ekstra ansatt de dagene det er mest trøkk i butikken, sier Vreim.

For Kiwi Bølevegen sin del så blir det den første julen etter at de utvidet lokalene.

– Vi ser ut til å ha dobla omsetninge­n fra i fjor, det har sikkert mye med utvidelsen å gjøre. Nå som jula kommer er et litt vanskelig å vite hvor mange det skal vaere her men det må nok bli hvert fall firefem stykker på jobb, sier Lie.

Godt mottatt

Vreim har også noen betrakting­er rundt hvordan mottakelse­n har vaert siden butikken startet opp i september.

– Det virker som at folk liker å ha tilbudet med en lokal billigbuti­kk i naerheten av seg, man slipper også å kjøre gjennom bommer for å komme hit, det har kundene sagt de setter pris på, sier Vreim.

 ?? FOTO: PETTER KNUDSEN ?? TOMT: Tone Elisabeth Lie er butikksjef i Kiwi Bølevegen.
FOTO: PETTER KNUDSEN TOMT: Tone Elisabeth Lie er butikksjef i Kiwi Bølevegen.
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? BUTIKKSJEF: Dette er André Vreim tilbake til da butikken nylig var kommet i gang i september i år.
FOTO: FREDRIK NORDAHL BUTIKKSJEF: Dette er André Vreim tilbake til da butikken nylig var kommet i gang i september i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway