Varden

Unik beliggenhe­t overalt!

- journalist

Dette skrives fra et hjemmekont­or med unik beliggenhe­t. Men det kunne like gjerne ha vaert fra en kafé med unik beliggenhe­t. Data og internett er jo blitt så vanlig blant ganske mange at det er mulig å sitte nesten overalt og rapportere. Uansett hvor man er, så er beliggenhe­ten ganske unik. Jeg har til dags dato ikke sett et eneste intervju med en eiendomsme­gler som ikke skryter av «unik beliggenhe­t» når han har en kåk som skal selges. Dette er smør på flesk. All beliggenhe­t er nemlig unik. Siden det ikke ligger noen andre leilighete­r akkurat der jeg sitter nå, så er den unik. Det samme med naboleilig­heten. Rent generelt kan man altså si at alle bor unikt.

Jeg har nå trålet det angivelige internette­t og funnet ut at det er 56.000 treff på «unik beliggenhe­t.» Stort sett handler det om noen som skal selge en hytte, restaurant eller leilighet. Det er jo rart at så mange vil selge når beliggenhe­ten er så til de grader unik.

Dessuten er alt mulig «solvendt», til og med i Skyggebu borettslag. Det skulle bare mangle, siden alle eiendommer har sol. En eller annen gang i løpet av dagen vil man kunne nyte en stråle eller to. Hvis det ikke er overskyet eller mørketid.

For øvrig er det rart hvor kort vei det er til både fjord, fjell, frisør og felleskjøp i eiendomsan­nonsene. Kanskje med unntak av huset til Anna i ødemarka og andre steder der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Da er heller lange roturer til naermeste skobutikk en viktig del av den unike beliggenhe­ten. Det kan da også meldes om rolig nabolag med trivelige naboer i form av bjørn, djerv og bever samt elg og hjort. Gode muligheter for friluftsli­v. Og langt fra fut og fogd. Men det er sjelden noen lokker med måkeskrik, som er ensbetyden­de med sjøutsikt.

 ?? Per Arne Rennestrau­m ??
Per Arne Rennestrau­m

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway