Varden

Gleder seg til Grenland åpner

Det blir betydelig lettere tiltak i Grenland fra fredag av. Nå åpner spisestede­r og treningsse­ntre opp igjen. Reymond Rabben er blant mange som er lettet.

- Alexander Lehmann, Pål Egil Tornholm, Caroline TarAngen redaksjone­n@varden.no

Treningsse­ntrene og restaurant­ene i Grenland kan åpne igjen fredag. – Hipp hurra, fantastisk­e nyheter, sier Reymond Rabben, eier av iForm på Stathelle og på Herøya.

Eier og daglig leder Rabben hos iForm treningsse­nter på Alti Brotorvet og Herøya klarer knapt å vente til fredag.

– Det blir ikke noen fest, men vi gleder oss svaert til å ønske medlemmene våre velkommen tilbake. Dette er fantastisk­e nyheter og absolutt på høy tid, sier Rabben gledestrål­ende onsdag ettermidda­g. Treningsse­nteret lokalisert i Bamble og Porsgrunn har til sammen 2000 medlemmer.

Nasjonalt nivå Onsdag møtte grenlandsk­ommunene Statsforva­lteren for å komme med sine innspill om smittesitu­asjonen. I etterkant av møtet ble det klart at alt tyder på at grenlandsk­ommune kommer til å gå over til nasjonale regler. I tillegg vil det vaere noen lokale regler, men det er nå ingen statlige krav om at reglene må vaere like for hele Grenland.

– Statsforva­lteren signaliser­te at de ikke hadde noen grunn til å ikke gi lettelser, sa ordfører Hedda Foss Five, rett etter møtet var ferdig.

De nasjonale korona-reglene innebaerer at flere spisestede­r nå kan åpne dørene. Det er lov med servering av alkohol, men kun til de som får servert mat og kun til kl. 22.

– Burde åpnet opp før Rabben synes det har vaert tungt å måtte holde dørene stengt for medlemsmas­sen i en hel måned.

– De to første ukene var ok, som en del av dugnaden. Men jeg synes det var galt å ha så strenge regler som vi har hatt de to siste ukene, slik at vi fortsatt måtte holde stengt, mens restaurant­er, kafeer og butikker kunne åpne igjen, sier Rabben til Varden.

Han sier at treningsse­nteret har hatt ekstra fokus på større avstand og ekstra renhold helt siden juni i fjor.

– Vi er ikke noen fritidsklu­bb der folk samles for å møtes. Vi står ikke oppi hverandre når vi trener. Vi har heller ikke åpent for uvedkommen­de og har full kontroll på antallet som er her til enhver tid, påpeker Reymond Rabben.

Han tilføyer at han ikke har opplevd noe smitte på de to treningsse­ntrene siden pandemien startet.

– Jeg tror og håper det er siste gang vi har måttet holde stengt!

Bestiller bord allerede Lars Ludvig Jacobsen ved restaurant­en Jacob & Gabriel i Skien forteller at de allerede har begynt å få inn bordbestil­linger til helgen.

– Nå har vi bare tatt en sjans og sier at vi åpner til helga. Det er ikke så positivt for bransjen at man har disse møtene og gjør vedtakene på en onsdag, det tar tid å snu seg rundt. Men vi ser for oss at vi gønner på denne fredagen, sier Jacobsen. Han regner med fullt hus på fredag og lørdag. Kapasitete­n deres er på drøyt 60 prosent av normalt på grunn av smittevern­hensyn.

– Det er deilig å komme i gang igjen. At det tikker inn med bestilling­er er en bekreftels­e til oss at folk vil ut og spise, og forhåpentl­igvis at vi gjør en bra jobb, sier Lars Ludvig Jacobsen til Varden.

– Gleder seg!

Marit Omland ved Heia! Mer enn bare trening på Fritidspar­ken er tydelig jublende når Varden ringer og spør om gjenåpning­en.

– Jeg gleder meg helt sjukt mye! Vi kan nesten ikke vente til fredag, sier hun.

Treningsse­nteret har vaert stengt i fire uker.

– Når man setter hus og hjem i pant for å skape sin egen arbeids plass, så går det ikke bra å holde det stengt. Det er en trussel mot hele eksistense­n vår.

Hun forklarer at den siste nedstengni­ngen har vaert spesielt tøff.

– Ja, jeg er letta og glad, skikkelig emosjonell. Det betyr så mye. Vi har klart å holde det i gang med treningsti­mer på Zoom, og har hatt kontakt med medlemmene, men det er noe eget å vaere på samme sted, sier hun.

Samtidig har medlemmer forsvunnet mens treningsse­ntrene har måtte holde stengt.

– Vi er klare til å ta dem imot igjen, sier Omland.

Både Skien og Porsgrunn har bestemt at de ønsker munnbindpå­bud. Porsgrunn bestemmer sin regler i et formannska­psmøte torsdag.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ??
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM
 ??  ?? GLEDER SEG: Reymond Rabben kan knapt vente med å ønske medlemmene hos iForm treningsse­nter tilbake her på Brotorvet og på Herøya.
GLEDER SEG: Reymond Rabben kan knapt vente med å ønske medlemmene hos iForm treningsse­nter tilbake her på Brotorvet og på Herøya.
 ??  ?? ENDELIG: Daglig leder i Jacob & Gabriel, Lars Ludvig Jacobsen. Han er glad for å kunne åpne restaurant­en igjen.
ENDELIG: Daglig leder i Jacob & Gabriel, Lars Ludvig Jacobsen. Han er glad for å kunne åpne restaurant­en igjen.
 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ??
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway