Varden

Andrea jobber tidlig og sent for lokalmiljø­et G sent for lokalmiljø­et

Andrea Stormoen er en altmuligkv­inne som står på for plassen hun er så glad i. Først tok hun på seg ansvaret som gruppelede­r for speideren uten erfaring – så har det bare balla på seg. Nå sitter hun sjeldent i ro.

- Julie Anda Hovland julie.anda.hovland@varden.no

▶ HERRE

Uten erfaring hoppet Andrea Stormoen inn som gruppelede­re på speidere på Herre.

– Listen er lang over hennes enorme innsats, og derfor er hun den viktigste brikken for at speideren på Herre har over 50 medlemmer. Det utgjør omtrent en tredjedel av elevene på Herre skole, sier Annette Kåsene om Stormoens innsats.

For mange ville dette kanskje vaert nok. Men ikke for den driftige damen på Herre.

I tillegg til å vaere gruppelede­r, har hun vaert fotballtre­ner hos Herre idrettsfor­ening i mange år. I år 2020 har hun startet «ballidrett for alle» på Herre. Samtidig er hun redaktør for Herres eget lokalblad.

Føles ikke som jobb

Den store innsatsen for naermiljøe­t gjorde at Annette Kåsene nominerte Andrea Stormoen til Vardens julekringl­e.

– Hun er en driftig dame som gjør en kjempe innsats for mange barn og unge på Herre. Alltid blid og positiv, og ingenting er noe problem, det finnes alltid løsninger, sier Kåsene, og fortsetter:

– Hun setter alltid alle andre før seg selv. Ofte snakker hun om at hun har nominert både den ene og den andre til diverse priser, men så er det jo kanskje henne selv som fortjener det.

Stormoen ble både glad og overrasket da hun mottok kringla, og takker Kåsene for nominasjon­en.

– Jeg føler det jeg gjør er den lette jobben. Det føles ikke ut som noen jobb heller egentlig for det er jo så moro, sier Stormoen med kringla i hånda.

Fulltidsjo­bb

– Er det dugnad så ser vi alltid Andrea. Hvis hun ikke er der, da er hun garantert på et møte eller har trening, forteller Kåsene om venninnen.

Selv om Stormoen ikke har en betalt jobb hun går til fra klokka 08.00 til 16.00 hver dag er alle vervene og interessen­e hennes for Herre en fulltidsjo­bb.

– Ja, jeg tenkte på det her om dagen. Jeg tror ikke jeg hadde hatt tid til å ha en fulltidsjo­bb ved siden av, ler Stormoen.

Plassen i hjertet

Men det var ingen selvfølge at det var Herre hun skulle ende opp i.

– Jeg var her i praksis på starten av 2000-tallet. Så tenkte jeg; «Jøss, her bor det jo folk, og det er hus her», ler hun, og fortsetter:

– Så kjøpte vi hus her og har endt opp med å bli.

Selv om hun ikke er født og oppvokst på Herre har plassen blitt et viktig sted.

– Jeg er utrolig glad i Herre. Denne plassen er i hjertet mitt, sier hun.

 ??  ?? DELE: Da hun fikk kringla var hennes første tanke å sette den på den lokale butikken så alle kunne få smake.
DELE: Da hun fikk kringla var hennes første tanke å sette den på den lokale butikken så alle kunne få smake.
 ??  ?? NOMINERT: Annette Kåsene (til høyre) nominerte Andrea Stormoen (i midten) til Vardens julekringl­e. Her sammen med Anne Stavenes som også ville gi overraskel­sen til Stormoen.
NOMINERT: Annette Kåsene (til høyre) nominerte Andrea Stormoen (i midten) til Vardens julekringl­e. Her sammen med Anne Stavenes som også ville gi overraskel­sen til Stormoen.
 ?? BEGGE FOTO: JULIE ANDA HOVLAND ?? Anne Stavenes som også ville gi overraskel­sen til Stormoen.
BEGGE FOTO: JULIE ANDA HOVLAND Anne Stavenes som også ville gi overraskel­sen til Stormoen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway