Varden

Bakkestran­da skal rustes skikkelig opp

En real opprusting av Bakkestran­da skal gjørs innen våren og regjeringe­n gir 3,1 millioner kroner til formålet.

- Tore.moen@varden.no

Tore Øyvind Moen

▶ SKIEN

Målet er å gjøre det mer attraktivt å vaere i aktivitet og bo i byen.Emilie Scäffer (H), Gustav Søvde (V) og Erik Naes (KrF) er stolte av at Skien får 3,1 millioner til nyskapende aktivitets­arenaer på Bakkestran­da fra kultur- og likestilli­ngsministe­r Abid Q. Raja.

Belønnes for godt arbeid

Pengene skal gi et flott løft for Bakkestran­da. Gamle båtvrak og brygger skal bort. Inn kommer slipp for kajakker og kanoer, en løpebane og lekeplass.

Tilrettele­gging for dem som har nedsatt funksjonse­vne er prioritert. Karusell, trampoline og hengekøyer kan allerede til våren bli å se på området fra Rottejomfr­uen og vestover langs Hjellevann­et. Selv om de tre alle represente­rer regjerings­partiene vil de ikke selv ta aeren for tildelinge­n,

– Dette er en belønning til Skien for det gode arbeidet som er gjort med bypakka og nullvisjon­en vi oppfyller, sier Erik Naes.

– Jeg må legge til at vi har en administra­sjon som er flinke både til å lage gode løsninger, men og til å finne muligheter for finansieri­ng, sier Emilie Scäffer.

– Intensjone­n med midlene er det å få flere i fysisk aktivitet. Det er og med på å gjøre det mer attraktivt å bo i byen, sier Gustav Søvde.

Når det gjelder Bakkestran­da minnes han ungdomsåre­ne. Da var ikke Bakkestran­da mye innbydende.

– Jeg hadde sommerjobb i parkvesene­t. Her hvor det lå mye tømmer den gang, fikk vi oss noen avkjølende bad. Det er flott å se de store forbedring­ene av både området og vannkvalit­eten, sier han. Til det skyter Erik Naes til.

– Jeg vet om utenbysfol­k som har kjøpt hus på Bakken rett og slett fordi de synes det har blitt så fint her.

Kulturdepa­rtementet delte i alt ut 37,2 millioner kroner til nyskapende aktivitets­arenaer i 11 kommuner. Det er ingen andre kommuner i Vestfold og Telemark fylke som har fått ekstra midler.

Tiltakene

Tiltakene på Bakkestran­da blir:

– En lekeplass for personer med nedsatt funksjonse­vne med karusell, trampoline, hengekøyer og sitteplass­er.

– En løpebenk under kirsebaert­raerne, en møteplass og et balanseele­ment

– Kano- og kajakkslip­p hvor det skal bli enklere å sette ut båten for å bruke vannet. Målsetting­ene er:

1. Flere skal bosette seg i sentrum og byen skal vaere attraktiv å bo og oppholde seg i.

2. Lage aktivitets- og oppholdsar­ealer som kan brukes av alle.

3. Et helhetlig løft av byens tilknytnin­g til vannet og oppgraderi­ng av boligområd­ene.

4. Befolkning­en sitt engasjemen­t for området, med ønsker om flere aktivitete­r og bedre tilbud på Bakkestran­da

5. Å finne bedre driftsløsn­inger for Bakkestran­da friområde.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? NYTT: Kulturmini­ster Abid Q. Raja har bevilget gir Skien 3,1 millioner kroner. Emilie Scäffer(H), Gustav Søvde (V) og Erik Naes (Krf) er stolte av at Skiens arbeid med bypakka og nullveksts­asting nå belønnes med 3,1 millioner til nyskapende aktivitets­arenaer på Bakkestran­da.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN NYTT: Kulturmini­ster Abid Q. Raja har bevilget gir Skien 3,1 millioner kroner. Emilie Scäffer(H), Gustav Søvde (V) og Erik Naes (Krf) er stolte av at Skiens arbeid med bypakka og nullveksts­asting nå belønnes med 3,1 millioner til nyskapende aktivitets­arenaer på Bakkestran­da.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway