Varden

Si hva du mener om deponi, Rotevatn

- ▶

Du er en vanskelig mann å få i tale, statsråd Sveinung Rotevatn (V). Selv dine egne partifelle­r har blitt avvist når de har prøvd å få kontakt. Dette vinner du ingen popularite­t på, noe å tenke på i ditt ønske om lederverve­t i Venstre og 10 prosent oppslutnin­g.

Å ha kontakt med grasrota burde vaere en fornuftig tilnaermin­g og enhver god politikers plikt. Utdrag fra din uttalelse til NRK den 4. juni: «Klimaog miljøminis­ter Sveinung Rotevatn (V) sier spørsmålet om samdrift i Brevik er vanskelig, men viktig. Miljødirek­toratet og Direktorat­et for mineralfor­valtning har vurdert det. De har også lest den aktuelle rapporten fra Norcem. Deres vurderinge­r er at det trengs ytterliger­e utredninge­r. Det er selvsagt et viktig signal om at

dette er krevende. Rotevatn vil ikke si når beslutning­en kommer.»

Har du personlig tatt deg bryet med å lese rapporten fra Myrvang/Hansen (bestilt av Norcem)? Hvis du har det, så burde det ikke vaere krevende å ta en avgjørelse. Rapporten handler ikke bare om samdrift, men om et eventuelt deponi i Dalen gruver i sin helhet. Det hersker ingen tvil: et deponi vil ikke bare vaere farlig, men også ulovlig etter avfallsfor­skriften § 9-4.

Lytter du bare til hva Erna, Miljødirek­toratet og NOAHs fanklubb forteller deg, og godtar alt du hører for å tekkes sjefen? Ut ifra hva du sier til NRK, virker det som du slettes ikke har satt deg inn i saken på egen hånd.

Kom på banen og gi oss svar på om du har lest de relevante dokumenten­e fra uttallige fagpersone­r som går imot deponi i Brevik, spesielt den siste rapporten av Myrvang/Hansen. Det trengs ikke ytterliger­e utredninge­r!

 ??  ?? UAKTUELT: En samdrift mellom Norcem og deponi for farlig avfall er ikke bare farlig, men også ulovlig, skriver Ayla Backe.
UAKTUELT: En samdrift mellom Norcem og deponi for farlig avfall er ikke bare farlig, men også ulovlig, skriver Ayla Backe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway