Varden

Viser fram nytt talent

Tor Erik Gunstrøm holder denne uken utstilling på Galleri Pop i Langesund. Det kom som en gledelig nyhet da han mistet alle jobber som følge av koronakris­en.

- Julie.anda.hovland@varden.no

Julie Anda Hovland

▶ BAMBLE

Han er kanskje mest kjent fra Dizzie Tunes. Etter oppløsning­en har han vaert å se på flere scener og foran skjermen, men han har en forkjaerli­ghet for mer enn sang, musikk, og det å få folk til å le.

– Jeg har alltid elsket å tegne. På skolen var jeg vel det man kan karakteris­ere som en av «de flinkeste» til å tegne, sier Tor Erik Gunstrøm.

Han har siden 1990-tallet hatt flere utstilling­er landet rundt. Denne gang er han tilbake på hjemmebane etter flere år, og fyller denne uken Galleri Pop i Langesund med egne malerier.

– Da koronakris­en kom ble jeg «klovn uten scene», så at jeg får stille ut kunsten min her nå er perfekt, sier han mens han peker på et maleri som er stilt ut midt i galleriet.

– Det bildet er malt nå under koronakris­en. Det er et selvportre­tt, ler han.

Som Julius i Dyrehagen

Selv om Gunstrøm er vant til å stå på scenen, og vaere midtpunkte­t er ikke åpningsdag­en av ny utstilling noen favoritt.

– Jeg føler meg som Julius i Dyrehagen, sier han.

Han har blitt et kjent fjes også i kunstbrans­je, men kunstner liker han ikke å bli kalt.

– Jeg liker ikke det ordet. Dette

er noe jeg for Guds skyld ikke skal leve av. Det er en hobby, sier Gunstrøm.

– Hvordan vil kunsten din?

– Godt spørsmål. Det er ikke noe tema. jeg pleier å si at jeg lager det som faller meg inn, sier du beskrive han.

Fullbooket

Gunstrøm er nummer to som får stille ut, etter at galleriet i Storgata i Langesund måtte stenge som følge av koronakris­en.

– Det er stor stas at Gunstrøm ønsker å stille ut hos oss. Vi er glade for at han hoppet inn i det åpne vinduet, sier Anette Skaugen Guldager i Bamble kommune.

Det er kommunen som drifter galleriet, og leier det gratis ut til alle som har noe å vise fram.

– Som alt annet har også vi restriksjo­ner når det kommer til koronasmit­te. Det kan kun vaere seks personer inne i galleriet samtidig, sier hun.

Hun forteller at det vil vaere underholdn­ing på utsiden, slik at de som venter i kø skal få en fin opplevelse.

– Vi håper folk smører seg med tålmodighe­t og skjønner hvorfor ting er som de er, sier Guldager.

Gunstrøm stiller ut fra tirsdag til lørdag denne uken. Deretter går det slag i slag.

– Galleriet er fullbooket hele sommeren, sier Guldager.

 ?? BEGGE FOTO: JULIE ANDA HOVLAND ?? UTSTILLING: Tor Erik Gunstrøm stiller denne uken ut maleriene sine på Galleri Pop i Langesund. Maleriet på bilde definerer han som et selvportre­tt nå under koronakris­en.
BEGGE FOTO: JULIE ANDA HOVLAND UTSTILLING: Tor Erik Gunstrøm stiller denne uken ut maleriene sine på Galleri Pop i Langesund. Maleriet på bilde definerer han som et selvportre­tt nå under koronakris­en.
 ??  ?? FARGER: Tor Erik Gunstrøm har ingen spesiell stil på bildene sine, men forteller at han elsker å bruke mye, og sterke farger.
FARGER: Tor Erik Gunstrøm har ingen spesiell stil på bildene sine, men forteller at han elsker å bruke mye, og sterke farger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway