Varden

Er Birk Risa RBKs neste venstrebac­k?

- Sport@varden.no

Tom Arne Borgersen

▶ SKIEN

I april for ett år siden bekreftet Eirik Horneland at de ønsket Birk Risa som en erstatter for Birger Meling. De spurte om Odd synes fire millioner kroner var passende. Odd sa nei.

– Vi trenger en erstatter for (Birger) Meling på lang sikt. Jeg kjenner Risa fra Ulandslage­t, og tror han kunne passet her. Odd ville beholde ham, og det har vi respekt for, sa Horneland til Eurosport i april 2019.

Rolig

Nå kan det bli på kort sikt. Meling kan vaere på vei til fransk fotball. En fransk storavis meldte, ifølge VG, at 25-åringen er i ferd med å bli klar for Ligue 1-klubben Nîmes. Meling har for øvrig kontrakt med Rosenborg ut året.

Birk Risa forholder seg rolig til at en interesse fra Rosenborg eller andre kan dukke opp.

– Hva tenker du når Birger Meling er på vei bort? Det er jo ikke hemmelig at Rosenborg har vaert interesser­t i deg flere ganger?

– Nei, jeg tenker vel at de mister en god venstrebac­k, og utover det vet jeg ikke hva de tenker. Jeg tenker vel egentlig at jeg bare må spille fotball, og jeg har ikke hørt noe fra de heller, sa Risa etter fredagens trening.

– Du hadde vel ikke avvist Rosenborg, og det var vel Odd som sa nei sist?

– Jeg holder ting åpent, men nå skal jeg ha fokus på Odd, så får vi se. Jeg har ikke hørt så mye, sier han og viser til sin agent, Jim Solbakken.

Brentford?

– Har dere hørt noe fra andre klubber?

– Det har vaert litt kontakt mellom andre klubber og Jim Solbakken, men han tar seg av det, sier Risa videre.

– Er Brentford en av disse klubbene?

– Ingen kommentar. Det får Jim ta seg av, så det vet ikke jeg, smiler Risa.

Tidligere i vinter sa Risa opp leilighete­n, og bodde senere hos davaerende Odd-ansatte Tarjei Skoftedale­n Fiskum. Inntil Odd-spillerne ble satt i karantene for å oppfylle vilkårene for å drive trening med full kontakt.

Bor på Heistad

Da ble løsningen en ny leilighet på Heistad.

– Jeg måtte jo det. Vi får jo ikke vaere med folk som jobber, holdt jeg på å si. Jeg har flyttet ut til Heistad. Det er ikke noe dramatikk i det, og var vel heller nødvendig for å følge reglene, sier han.

Med halvannet år igjen av kontrakten med Odd, går enten veien videre til andre klubber – eller tenker han en forlengels­e?

– Per dags dato er ikke ny kontrakt noe jeg tar stilling til, avslutter han.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway