Varden

Sprekk før bygging

Om to år skal skolen stå ferdig. Allerede før spaden er satt i jorda har prosjektet sprukket med 25 millioner. Nå er antatt pris 205 millioner.

- Ragnhild.johansen@varden.no

Ragnhild Johansen

▶ PORSGRUNN

I 2016 trengte byråkraten­e 133 millioner kroner til å pusse opp og bygge ut Kjølnes og Tveten ungdomssko­ler. På to år vokste det beløpet til 197 millioner kroner. I fjor ble det bestemt å rive Tveten for å bygge ny til 180 millioner. Skolen skal erstatte både Tveten og Stridsklev ungdomssko­ler.

– Det blir dyrt

Nå sier bygg- og eiendomsdr­ift i kommunen at en ny Tveten ungdomssko­le vil komme på 205 millioner, men det tallet kan fort øke til over 240 millioner. I tillegg kommer rehabilite­ringen av Kjølnes ungdomssko­le som er satt til 81 millioner kroner.

– Det blir dyrt, innrømmer leder for BUK (utvalg for barn, unge og kultur), Anders Rambekk

(KrF).

Saken var oppe i utvalgsmøt­et på onsdag. Skolen ble enstemmig vedtatt, men hele utvalget skal ha vaert enige om at 205 millioner må vaere et tak, skjønt Rambekk innrømmer at han kjenner seg usikker.

– Men de siste prosjekten­e våre har blitt billigere enn ramma. Det må vi ikke glemme, sier han og understrek­er at han gleder seg til skoleåret 2022-23.

– Det er mye penger. saerlig nå, men hvis det er noe vi skal bruke penger på, så er det jo ungene våre, understrek­er han.

Den gamle byttes ut

Planen framover er at det skal vaere plass til 330 elever på Kjølnes og 340 elever på Tveten.

Den nye skolen på Tveten skal innfri passivhuss­tandard og prosjekter­es som et nullutslip­psbygg. Det bygges med stor grad av massivtre. Målet er å bygge på tomta der den gamle skolen står.

I forslaget er det forsøkt å få til en oversiktli­g bygningskr­opp som er inndelt i tre hovedavdel­inger. Det blir et allrom i midten som er hjertet i bygget og lett tilgjengel­ig for eksterne brukere. Det er planlagt at elevene skal ha trinnareal­er i østvendt fløy, og i østvendt fløy vil det bli spesialrom og personal / laererarbe­idsplasser.

Så blir det hovedinnga­ngssoner i sør, elevinngan­ger med naersoner i øst og i vest blir det sone for vareleveri­ng og drift.

Amfi og kantine i sentrum

Det er Oslo-firmaet HR Prosjekt AS som er engasjert som prosjekter­ingsgruppe for å prosjekter­e Nye Tveten ungdomssko­le. Det ble inngått avtale for dette oppdraget den 6. mars i år.

I skissepros­jektet firmaet har levert heter det at de har levert et skisse- og forprosjek­t, totalentre­priseunder­lag, kvalitetss­ikring av rom- og funksjonsp­rogram og kalkyle.

Sentralt i skolebygge­t blir det plassert et allrom med amfi og kantine. Dette «skolens hjerte» vil vaere sentral i bygget som samlingsar­ena for hele skolen.

 ?? FOTO: HR PROSJEKT AS ?? TVETEN: Slik vil den nye ungdomssko­len på Tveten ble seende ut.
FOTO: HR PROSJEKT AS TVETEN: Slik vil den nye ungdomssko­len på Tveten ble seende ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway