Varden

Dette ble dyrt å rydde opp i for foreninga

Turgåeren tipset kommunen om søppelet fra skytinga ved Kreppamyr. Kommunen krevde en opprydning, og nå har foreninga brukt store summer på å rydde opp.

- Jonas.fossing@varden.no

Jonas Fossing

▶ SKIEN

Det var TA som omtalte saken først.

Som Varden tidligere har omtalt sendte kommunen et pålegg i retning av Telemark Jeger- og Fiskerforb­und Telemark (TJFF) og grunneier Løvenskiol­d.

Der ba de blant annet TJFF om å rydde opp alt søppelet som har hopet seg opp på Kreppamyr etter flere tiår med skyting på leirduer.

Oppgitt

Bakgrunnen for pålegget var en klage fra en turgåer som hadde sett seg lei av søppelet, og var bekymret for plastforur­ensningen.

– Jeg er ikke så bekymret for utseende, og selve leirduene er ikke noe farlig. Men det er plasten som følger med skuddet ut når man skyter som er forsøpling. Det ligger masse plast der, og det er jo ikke bra, har turgåeren tidligere sagt til Varden, som da anslo at det har sett slik ut i 10–12 år.

– Jeg husker jo vi plukket leirduer der da jeg var barn. Men de siste årene har det bare blitt verre og verre.

I full gang med opprydding

TA skriver at TJFF er i full gang med den kostbare opprydding­a.

– Ryddearbei­det og nytt utstyr har kostet oss over 100.000 kroner. For oss er det voldsomt mye penger. Det er et stort og dramatisk innhogg i foreningen­s økonomi, sier leder Lise Berglund-Garnes i TJFF til avisa.

Foreninga har brukt hundrevis av dugnadstim­er på rydding de siste to ukene fordi de ikke har råd til å la et firma gjøre hele jobben.

De regner med det vil ta flere år å få ryddet opp skytereste­ne. Men de kjøpt inn nye duker som skal legges på bakken, for å unngå at avfallet fra skytingen skal hope seg opp igjen.

– Det som blir skutt nå, blir det mye lettere å samle opp igjen. Men det er umulig å få opp alle restene etter duene. Disse er for øvrig laget av leire og løser seg opp etter hvert. Det er likevel viktig at vi får et system på dette nå, og at det aller meste ryddes opp, sier hun til avisa.

Kommunen har bedt om en skriftlig tilbakemel­ding på ryddejobbe­n innen 1. juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway