Varden

Ser dere ikke konsekvens­ene av vedtaket?

Offentlege tenester

-

Herregud, så kom den da, fakturaen fra Porsgrunn Kommune. Eiendomssk­atten øker med 97 prosent og gebyrene totalt sett øker med 23 prosent.

Kr. 36.100,00 pr år i kommunale gebyrer er mye for en pensjonist. Da vår regjering bestemte å innføre nytt maksimumst­ak (ned fra 7 promille til 5 promille) på eiendomssk­atten, så jeg frem til et noe lettere kostnadstr­ykk på min eiendom. Men nei, slik ble det ikke. Porsgrunn kommune finner det geniale og legger en ny beregning til grunn, som gir meg en kraftig økning. Så når vår ordfører nå vil legge skylden på regjeringe­n for at kommunens faktura er høy, ja da renner det over.

At Porsgrunn kommune må finne tiltak for å hente inn tapte 2 promille i eiendomssk­att, og bare ser økt beskatning av private eiendommer, ja da ser dere vel ikke skogen for bare traer. Som innbygger kunne jeg forvente at Robin Kåss og hans kumpaner ser konsekvens­er av beslutning­er de evner å foreta.

Her kunne politikern­e for eksempel ha bestemt å belaste innbyggern­e med 2 promille, og så først sett resultatet av dette for kommunen. Dere behøvde ikke ta ut maksimalsa­tsen med en gang. Når dere nå allikevel gjør det, så kan vi vel forvente bedre omsorgstje­nester for alle nye millioner dere nå henter inn?

Jeg forventer ikke at den politiske elite bryr seg om meg, men folkens, samlet vil de måtte bry seg, og vi har makta til å gjøre noe.

Rolf Carlsen

 ??  ?? KONSTRUERE­R: Driv politimest­er Ole Bredrup Saeverud med konstruksj­on av argumentas­jon, spør ordføraren i Vinje.
KONSTRUERE­R: Driv politimest­er Ole Bredrup Saeverud med konstruksj­on av argumentas­jon, spør ordføraren i Vinje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway