Varden

Tilbake på ny arena

Snart tre år etter at han ga seg som topp-idrettsutø­ver, gjorde Espen Tveit comeback i NM – og tapte medaljekam­pen hårfint. I en helt annen idrett.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ I et mesterskap der søskenduoe­n Even og Marte Pettersen (eks Uraedd, nå Trondheim) tok henholdsvi­s gull og sølv på 200 meter, og Julie Noraberg Nilsen (Seljord) bronse i kule, ble 27-åringen fra Skien nummer fire på 400 meter under helgens innendørs-NM i friidrett.

– Irriterend­e naer

– Ja, det var irriterend­e naer, vedgår studenten med adresse Trondheim.

Han har vaert naer også tidligere. Hundredele­ne var ofte enda faerre da Tveit brukte flere år til satsing på skøyter.

Men så, etter åtte pallplasse­ringer i NM, 59 distansese­ire i norgescupe­n og en sjetteplas­s i verdenscup, meldte skøyteløpe­ren at han ikke hadde mer motivasjon igjen.

– Jeg har egentlig alltid ønsket å drive med friidrett, det er det jeg føler denne kroppen egentlig er laget for, sa den avtroppend­e skøyteløpe­ren tidlig i 2016.

Først ble han imidlertid fotballspi­ller, for den tidligere håndballst­orheten Sverresbor­g.

– I august kjente jeg denne motivasjon­en til å prøve friidrett. Det virket artig å gi det et forsøk, forteller Tveit.

To hamstrings­kader gjorde de første månedene mindre artig, men den tidligere skøyteløpe­ren ble frisk og rask tidsnok til helgens NM i Haugesund.

Ville under 50

Der kom han seg videre til finalen på 400 meter, og fikk 50,27 som finaletid – 12 hundredele­r bak bronseplas­sen.

– Jeg trodde at jeg skulle løpe under 50 i helgen. Det var målet, og jeg tror fortsatt det er mulig å bli enda bedre, sier han som ikke kaller det en satsing.

Kombinert med studier som er inne i fjerde år av veien mot en master i økonomi, og en deltidsjob­b i sportsbuti­kk, ser Tveit på friidrette­n som noe midt imellom hobbyen fotball og toppsatsin­gen skøyter.

– Men jeg er motivert av å se hvor fort jeg kan løpe.

Han har blitt fortalt at 49,75 er kravet til NM ute senere i år.

– Det bør gå greit, mener Tveit, som holder seg til 400-meteren.

– Jeg har egentlig nok med å laere meg teknikk til den distansen. Men jeg har 22,8 på 200 inne, og såpass fart bør man ha i beina.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: VEGARD W. GRØTT, NTB SCANPIX ?? NESTEN: Han har flere NM-medaljer på skøyter. I helgen debuterte Espen Tveit i NM friidrett, og var 12 hundredele­r fra bronse på 400 meter.
FOTO: VEGARD W. GRØTT, NTB SCANPIX NESTEN: Han har flere NM-medaljer på skøyter. I helgen debuterte Espen Tveit i NM friidrett, og var 12 hundredele­r fra bronse på 400 meter.
 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? GULL: Even Pettersen ble norsk mester på 200 meter innendørs sist helg, med vinnertid på 21,90.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX GULL: Even Pettersen ble norsk mester på 200 meter innendørs sist helg, med vinnertid på 21,90.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? SØLV: 24,64 ga NM-sølv til Marte Pettersen.
FOTO: BJØRN BORGE SØLV: 24,64 ga NM-sølv til Marte Pettersen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BRONSE: Julie Noraberg Nilsen, Seljord tok bronse.
FOTO: PRIVAT BRONSE: Julie Noraberg Nilsen, Seljord tok bronse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway