Varden

Her står Gjerpens red

Annick Lipman er blant eliteserie­ns aller beste keepere med 43 i redningspr­osent. Hun roser keepertren­eren.

-

Gjerpens danske bakspiller åpnet knallbra mot Oppsal, men fikk en smell i foten og måtte gå av banen. I går tok hun røntgenbil­der av foten, og fikk i alle fall en positiv beskjed.

- Det var ikke et brudd, bare en smell. Jeg vet ikke hva som skjedde, sier hun.

Smertene var litt mindre mandag kveld, men ikke slik at hun tør å si noe om hvorvidt hun er på banen mot Molde onsdag, eller ikke.

- Hvis kampen hadde gått i dag, så kunne jeg helt sikkert ikke vaert med. Men det har blitt litt bedre siden søndag, så jeg håper jeg kan vaere med. - Hva tror du?

- Jeg vil ikke tro på noe akkurat nå. Jeg må se an tirsdag. ▶ Før søndagens kamp hadde Lipman over 42 i redningspr­osent så langt denne sesongen. Mot Oppsal reddet den nederlands­ke keeperen 31 av 54 skudd som kom på mål. Det gir en redningspr­osent på hele 57,4.

Før pause viste statistikk­en at hun stoppet så mange som 16 av 26 forsøk. Det gir vanvittige 61,5 i redningspr­osent. Dermed spratt sesongsnit­tet opp til 42,97 prosent (se faktaboks).

– Hvis en keeper kommer seg opp i 36–38 prosent skal det bli poeng. Annick hadde 42 prosent for Oppsal-kampen. Den steg ytterliger­e. Det er helt fantastisk sier, sier keepertren­er Vidar Halvorsen.

– Derfor er det selvfølgel­ig litt kjedelig at poengfangs­ten er som den er, legger han raskt til.

Det regnestykk­et forteller om seks poeng etter tre seirer (Molde, Raelingen og Skrim) og i tap.

Keeperen, som fyller 30 år i mars, var naturlig nok fornøyd med egen innsats. Hun sto en av sine aller beste kamper.

– Det er i alle fall den beste kampen jeg har stått her i Norge. Derfor skulle jeg gjerne sett at vi tok hatt seieren.

Topp-tre

Halvorsen mener at Lipman har tatt noen steg som har ført henne opp i norgestopp­en. Før kunne motstander­ne si: «Skyt ned på Lipman så scorer vi». Nå er det annerledes.

– Nå er Annick en av de tre beste keeperen i eliteserie­n. – Hva har dere forandret? – De to største forandring­ene er hvordan hun framstår på kantskudd og skudd som kommer nede i målet. Vi hadde en samtale der jeg forklarte at hun må gå 100 prosent ned, ikke bare 70 slik hennes spillestil har vaert. I tillegg har vi jobbet knallhardt med kantskudde­ne. Det har vel blitt en liten suksessopp­skrift, sier keepertren­eren, som også gjorde en god jobb med tidligere keeper Hanne Torkaas.

– Annick er en proff spiller. Hun går inn og «bare gjør det» når vi blir enig om noe. Og jeg synes det er kult å vise at hun kunne forberede spillestil­en, for det var flere som sa at det ville vi ikke klare.

«Hvis en keeper kommer seg opp i 36–38 prosent skal det bli poeng»

Vidar Halvorsen,

Skryter

Lipman skryter av keepertren­eren.

– De siste sesongene har jeg vaert uheldig med skader. Da jeg kom til Gjerpen (før 2017/18-sesongen) var jeg nyoperert, slik at jeg ikke fikk en hel oppkjøring. Det har jeg fått i år. Der har hjulpet godt. I tillegg har jeg en fantastisk keepertren­er i Vidar. Samarbeide­t fungerer meget bra og det faglige er av høy kvalitet.

– Er du enig i Halvorsens vurdering om kantskudd og skudd nede?

– Ja, helt klart. Jeg har aldri før vaert en keeper som har hatt spesielt mange utfall nede i målet – før nå.

Det beviste hun blant annet mot Oppsal søndag. Da fikk man se en keeper med fantastisk­e redninger nettopp på det området.

- Jeg noen av var fornøyd med de redningene, sier hun med et bredt

Forsvinner ved nedrykk

smil.

Lipman har kontrakt som strekker seg ut denne sesongen. Hun har ambisjoner utover førstedivi­sjonsspill. Derfor harmonerer ikke et eventuelt nedrykk med kontraktsf­orlengelse.

– Jeg blir 30 år i neste måned og har fremdeles ambisjoner om å spille på toppnivå. Jeg kan ikke bli i Gjerpen om vi skulle rykke ned, sier keeperen som er ønsket av blant annet Fredriksta­d,

– Hva om dere beholder plassen?

– Da vil jeg selvfølgel­ig vurde-

 ??  ?? KNALLGOD: Annick Lipman (t.v.) har levert meget bra denne sesongen. Keeperen har Kamilla Røed, som også har dratt nytte av Halvorsens tanker og planer.
KNALLGOD: Annick Lipman (t.v.) har levert meget bra denne sesongen. Keeperen har Kamilla Røed, som også har dratt nytte av Halvorsens tanker og planer.
 ??  ?? MYE Å TENKE PÅ: Katja Nyberg og Magnus Boman må legge en smart kabal innen onsdag. Da venter Molde.
MYE Å TENKE PÅ: Katja Nyberg og Magnus Boman må legge en smart kabal innen onsdag. Da venter Molde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway