Varden

KrF vurderer nytt bu

Regjerings­partiene la tirsdag på bordet et budsjettfo­rslag som KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad beskriver som «bedre enn i går».

-

– Fortsatt er det noe som må løses. Men dette tilbudet var bedre enn det som lå på bordet da vi gikk fra hverandre sent mandag kveld. Nå skal vi ta en grundig gjennomgan­g, sa Ropstad etter en drøy halv time langt møte med Høyre, Fremskritt­spartiet og Venstre tirsdag ettermidda­g.

Et nytt forhandlin­gsmøte er ventet å starte senest klokka 14.00.

I forkant av budsjettin­nspurten som nå er på overtid av de interne fristene på Stortinget, så det ut til at uenigheten om momsfritak for småhandel fra utlandet ikke var løst.

– Jeg mener det er en viktig del av inndekning­en, men ikke minst er den viktig for norsk naeringsli­v, sa Ropstad til NTB på vei inn til møtet der KrF fikk et helt nytt tilbud fra regjerings­partiene.

Milliardkr­av

Ropstad fremholdt at dette er en god sak for KrF, og at momsfritak­et for småhandel på under 350 kroner fra utlandet er en forskjells­behandling og diskrimine­ring av norske naeringsli­v.

Moms på slik handel vil trolig kunne innbringe flere hundre millioner kroner i statskasse­n. Men regjerings­partiene ønsker at fritaket skal oppretthol­des.

– Vi er kommet langt på veldig mye, men jeg kan ikke kommentere enkeltsake­r før vi eventuelt er kommet til enighet, sa Frps finanspoli­tiske talsperson Helge André Njåstad mandag formiddag.

– Summen av alt og inndekning­en er det vanskelige. KrF har mange krav som koster milliarder. Å finne inndekning til dette er vanskelig, la han til.

Komme i mål

Forhandlin­gene fortsatte tirsdag på overtid, ettersom fristen gikk ut tirsdag formiddag.

– Vi har en frist som allerede så vidt er passert, men hvis vi skulle klare å komme i mål i løpet av dagen, så ville det vaere veldig bra, mener Ropstad.

Ifølge Asheim hadde regjerings­partiene Fremskritt­spartiet, Høyre og Venstre brukt deler av natten, morgenen og formiddage­n til å utarbeide et nytt tilbud til deres mulig fremtidige regjerings­partner KrF.

– Nå begynner vi å strekke oss veldig langt, og jeg håper at også KrF begynner å se skissen til en løsning, sa han på vei inn til det første møtet tirsdag.

– Vi har med oss veldig mange imøtekomme­lser på KrFs krav og håper at vi kan komme langt i løpet av noen timer. Men det er vanskelig å sette noen tidsfrist. Det kan bli i dag og det kan bli i morgen.

Flytter milliarder

Flere mindre saker ble løftet fram fra KrFs side etter partiets gruppemøte mandag, får NTB opplyst. Dermed ble det umulig for partene å komme fram til en avtale mandag, og de ønsket heller ikke å forhandle videre gjennom natten.

Inndekning er som alltid et stort tema, men partene har i

 ??  ?? I FORHANDLIN­GER: Finanskomi­teens leder Henrik Asheim (H, t.v.) kalte tirsdag inn til nok et forhandlin­gsmøte om neste års statsbudsj­ett. Her sammen med Abid
I FORHANDLIN­GER: Finanskomi­teens leder Henrik Asheim (H, t.v.) kalte tirsdag inn til nok et forhandlin­gsmøte om neste års statsbudsj­ett. Her sammen med Abid

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway