Varden

Violet Road vil ut i verden

-

Violet Road har reist langs flere norske landeveier enn de fleste – og nå vil de ut i verden også. I oktober presentere­r det nordnorske bandet seg på Svalbard på Northern Expo og med en enestående nordlysvid­eo.

– At vi ønsker å nå ut bredere internasjo­nalt er ingen hemmelighe­t. Til expoet er det invitert inn presse og bransje fra USA, Tyskland og Skandinavi­a, og det blir startskudd­et for vår satsing, sier Halvard Rundberg om deltagelse­n på det som beskrives som «ny og unik satsing for den nordnorske musikkbran­sjen».

Det skader heller ikke at Violet Road kan by utlandet på en fascineren­de video av en livefremfø­ring– innspilt under grønt og skimrende nordlys på Aurora Borealis Observator­y på Senja, angivelig som verdens første i sitt slag.

– Det er en gammel drøm, som har vaert umulig av tekniske årsaker til nå – når teknologie­n har kommet langt nok til å fange både oss og nordlyset. Vi fulgte med på vaermeldin­gen, rigget opp, og satt og ventet til det ble mørkt. Det ble stjernekla­rt, da var det ut og spille. Det var latterlig magisk – og mørkere enn det ser ut på filmen, forteller Håkon Rundberg til NTB.

Stolte av levebrødet

Tromsø-bandet har spilt seg inn i hjertene til et norsk livepublik­um over hele landet. De skal ut på høstturné til minst 24 steder, der de byr på nye låter fra sjettealbu­met «Lines Across Light» så vel som godt innarbeide­de sangkjenni­nger.

– Det er en fin dynamikk: Vi spiller masse, graver oss deretter ned i en kjeller og spiller inn nye låter, så baerer det ut igjen, sier Halvard Rundberg, mens Håkon fastslår:

– Den store medaljen er konsertene og møtet med folk.

Operaen neste

Violet Road har spilt seg opp til stadig større scener siden 2009-starten. Når de avrunder høstturnee­n i Oslo i januar neste år, blir det Operaen som står for tur som konsertlok­ale.

– Det blir tøft, sier Hogne, tredje Rundberg-bror i bandet, som ellers teller vokalist Kjetil Holmstad-Solberg og Espen Høgmo, som har rykket inn på trommer. Bandet lover «noe spesielt» når drømmen om å innta det hvite marmorbygg­et går i oppfyllels­e på nyåret.

Ville vaere engstelige

«Lines Across Light» er sjette album ut fra Violet Road, som tok et vesentlig valg: For første gang ville de ha en produsent. Valget falt på amerikansk­e Joel Hamilton, fire ganger Grammy-nominert for sitt arbeid med Elvis Costello, Tom Waits, The Black Keys og Iggy Pop.

– Det var viktig for oss å ha en produsent som ikke var norsk, som ikke kjente oss fra før. Og som hadde litt pondus, så vi var litt engstelige! Vi er en sterk enhet, og kan lett overkjøre noen, sier Kjetil Holmstad-Solberg.

Produsentv­alget henger sammen med at Violet Road nå akter å søke seg ut i verden. De påpeker at potensiale­t er stort, og flirer godt når Hogne Rundberg fleiper:

– Utlandet er et stort land. Gitte Johannesse­n, NTB ▶

 ?? FOTO: GITTE JOHANNESSE­N / NTB ?? HØSTTURNÉ: Violet Road foran Operaen - der de avrunder i januar neste år etter en solid høstturné rundt i hele landet. F.h. Halvard Rundberg, Håkon Rundberg, Kjetil Holmstad Solberg, Hogne Rundberg og Espen Høgmo.
FOTO: GITTE JOHANNESSE­N / NTB HØSTTURNÉ: Violet Road foran Operaen - der de avrunder i januar neste år etter en solid høstturné rundt i hele landet. F.h. Halvard Rundberg, Håkon Rundberg, Kjetil Holmstad Solberg, Hogne Rundberg og Espen Høgmo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway