Varden

Hegerberg kan bli den første

-

Fotballmag­asinet France Football har bestemt seg for at tradisjons­rike Ballon d’Or fra i år skal deles ut til både kvinner og menn.

– Kvinnefotb­allen er i medvind og fortjener samme respekt som herrefotba­ll, fastslår France Footballs sjefredakt­ør Pascal Ferre overfor nyhetsbyrå­et AP.

– Disiplinen vokser seg stadig større. Over 760 millioner TV-seere så kampene i kvinnenes fotball-VM i 2015. Det skjedde ikke ved en tilfeldigh­et, fortsetter han.

Mest prestisjet­unge

Ballon d’Or, ofte oversatt til «Gullballen» på norsk, regnes som den mest prestisjet­unge individuel­le prisen en fotballspi­ller kan vinne.

Siden 1956 har France Football delt ut trofeet til den mannlige spilleren som utvalgte sportsjour­nalister stemmer fram som verdens beste over det siste kalenderår­et.

I desember i år skal Gullballen altså deles ut til både den beste mannlige og kvinnelige fotballspi­lleren i verden.

Norsk sjanse?

Det kan bety at Lyon-proffen Ada Hegerberg, som er nominert til FIFAs pris til årets kvinnelige fotballspi­ller for 2017/18, skal kjempe om den gjeve prisen som til nå har vaert forbeholdt menn.

På FIFAs prisgalla er hun nominert sammen med sin tyske klubbvenni­nne Dzsenifer Marozsán og den brasilians­ke stjernen Marta.

– Mer likestilli­ng

– Jeg har alltid ønsket å se en kvinne vinne denne prestisjef­ylte prisen. Det er et steg mot mer likestilli­ng når man ser at en pris av den betydninge­n også blir delt ut til kvinnespil­lere, sier Marta til France Football.

Nytt av året er det også at verdens beste spiller under 21 år skal få en egen gullball.

Regjerende vinner av Ballon d’Or er Cristiano Ronaldo. Portugiser­en som nylig skiftet klubb fra Real Madrid til Juventus, har vunnet prisen fire av de fem siste årene. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FØRSTE: Ada Hegerberg kan bli den aller første kvinnelige vinneren av gullballen.
FOTO: NTB SCANPIX FØRSTE: Ada Hegerberg kan bli den aller første kvinnelige vinneren av gullballen.
 ??  ?? FLERE: Lionel Messi har hentet noen gullballer.
FLERE: Lionel Messi har hentet noen gullballer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway