Varden

Trassvei før gassvei

Som skoleeleve­ne har startet med nytt skoleår og blanke ark har «Hovedutval for samferdsel» i Telemark fylkeskomm­une startet opp med høstsesjon­en med møter.

- David Hosen Beboer langs Lannavegen

Investerin­gslysten synes høy både når det gjelder etterslep av veivedlike­hold og framskyndi­ng av prosjekter.

Utvalget har hatt

møte18.09.2018 hvor blant annet forslag til Regional plan for samordnet areal og transport (ATP) var en av sakene. Et enstemmig utvalg har gått inn for at fv 353 (gassveien) legges inn i investerin­gsprogramm­et for 2019–2022 etter forslag fra representa­nten Linda Holien.

Fylkesting­et sa i

juni 2013 ja til Bypakke Grenland, og det ble også vedtatt at «gassveien» i Bamble skulle prioritere­s for oppstart straks fase 2 igangsatte­s. Vedtaket hadde som forutsetni­ng at Bamble kommune deltok i fase 1. Representa­nt Linda Holien skulle snakke varmt om Bypakka når hennes kommune skulle behandle saken senere. Vi vet jo hvordan det gikk. Da skulle en anta at prosjektet fortsatt ligger i fase 3?

Planen fv 359

Kaste–Stoadalen har ligget på stedet hvil for en uteglemt fotnote, men nå virker det som om hele prosjektet er uteglemt. Omlegginge­n må sies å vaere en torn i øyet for flere fylkespoli­tikere gjennom tidene, en skikkelig «trassvei».

Men nå skal

det tydeligvis investeres i gassvei. Det er jo underlig at gjerdesitt­ing og total mangel på lyst for bompenger av en kommune gjør at man blir skjøvet fram i køen.

Med en gyldig

regulering­splan, en kommune med innbygger og naeringsli­v som har sagt ja til bompenger er det på tide at fylkesting­et gjør de nødvendige vedtak slik at planen «Kaste- Stoadalen» kan realiseres. Vi er klar for ny vei!

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? PÅ BESØK: Har veipolitik­erne glemt Lannaveien og besøket der i 2014? Hvorfor skal en kommune som sier nei til bompenger gå foran en kommune som godtar det? I Nome er klart for veiutbyggi­ng. Det mangler bare den nødvendige startkapit­alen til fylkesvei 359.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT PÅ BESØK: Har veipolitik­erne glemt Lannaveien og besøket der i 2014? Hvorfor skal en kommune som sier nei til bompenger gå foran en kommune som godtar det? I Nome er klart for veiutbyggi­ng. Det mangler bare den nødvendige startkapit­alen til fylkesvei 359.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway