Varden

Hjemmehåpe

Steinar Valbø gikk NM på hjemmebane, og brant kruttet litt for tidlig. – Kanskje det var av boostet jeg fikk av publikum?

-

▶ Seniorløpe­ren fra arrangørkl­ubben Drangedal storkoste seg med et solid oppmøte under NM i rulleskisk­iskyting på Gautefall.

En opplevelse

– En opplevelse, rett og slett, sier Valbø som gikk inn til en 36. plass i sprinten lørdag. På plassen foran plasserte Bø-skiskytter Magnus Håkonsen seg.

– Jeg merket trykket da jeg gikk ut fra start, og det var spesielt, jeg innrømmer det.

Sa Valbø etter løpet, som ble tungt mot slutten.

– Jeg brant vel mye krutt, men skal ikke legge skylden på publikum. Jeg ble nok litt revet med, og akkurat nå føler jeg meg ganske tung i kroppen, sier han med et smil.

Enkelt på stående

Også Håkonsen synes det var moro å gå på hjemmebane:

– Dette er jo hjemmebane­n min, for jeg har så mange samlinger her gjennom de siste årene, at jeg trygt kan si det, forklarer han.

Han fikk det «enkelt» på stående i vinden.

– Pluselig løyet det, og jeg smalt fem rett ned. På liggende traff jeg de tre første og mistet fokus. Da ble det bom, sier han.

I tillegg tapte han sekunder på grunn av en skjev pigg.

– Da gikk sekundene, og jeg fikk ikke staket ordentlig, men uansett er ikke dette så galt, men jeg skulle gjerne vaert inne blant de 20 beste, sier bøheringen.

Tarjei Bø var sterkest under NM-sprinten i rulleskisk­yting på Gautefall i Drangedal lørdag. På kvinneside­n tok Marte Olsbu Røiseland en klar seier.

Herfoss nummer elleve

Ida Emilie Herfoss fra Drangedal ble nummer elleve. Hun var 2.32 bak Olsbu Røiseland etter tre bom.

I K20-21 år var Herfoss sin lagvennine fra Drangedal, Kristina H. Bergmann, topp-10. Hun endte på tiendeplas­s etter fire bommer på standplass og var 1.10 bak vinneren. Klubbvenni­nne Andrine H. Flom ble nummer 25, 5.11 bak.

Ole Martin Erdal fra Førde

 ??  ?? KNALLET TIL: Steinar Valbø fra Drangedal gikk NM i rulleskisk­iskyting hjemme på Gautefall. Han innrømmer at det ga ham
KNALLET TIL: Steinar Valbø fra Drangedal gikk NM i rulleskisk­iskyting hjemme på Gautefall. Han innrømmer at det ga ham

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway