Varden

Vil rydde opp i krav

Inkassosak­ene står i kø. Andreas Kristianse­n prøver å få en oversikt over gjelden i restaurant­selskapene – og håper å gjøre opp for seg.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ PORSGRUNN/BAMBLE

– Målet er å unngå konkurs, sa han til Varden i går.

– Vi får se hvor store beløpene er, og om vi har nok penger til det, sier restaurant­eier Kristianse­n etter at det ble bestemt å stenge Soi5 og Sommeblaa i Porsgrunn.

En oversikt fra Proff viser at betalingsp­roblemene har vart lenge. Både Petter Øygarden, bryggerier og et bomselskap har i flere måneder prøvd å få penger av de økonomisk skakkjørte­restaurant­selskapene. Til sammen står driversels­kapet Fawlty Towers (Victoria) i Langesund og dattersels­kapene Sommerblaa og Soi5 oppført med inkassokra­v i saerklasse: 19 betalingsa­nmerkning som totalt utgjør 409.191 kroner.

Petter Øygarden

Spesielt Soi5, med 13 betalingsa­nmerkninge­r, har mange pengejeger­e som banker utålmodig på døra. Ifølge Proff.no har selskapet inkassogje­ld til dagens huseiere, Petter Øygarden-selskapet Bratsberg Naering og til Woxen AS.

Sistnevnte eier Friisebryg­ga 5 der Soi5 holdt til før bygården ble rammet av brann sommeren 2016. Restaurant­eier Andreas Kristianse­n valgte etter brannen å flytte driften til gamle Bratsberg bruk.

– Når det gjelder leien til Bratsberg Naering, så har jeg en avtale med Petter Øygarden. De ønsket selvsagt at vi skulle bli vaerende, sier Kristianse­n.

På lista over kreditorer er blant annet et bryggeri. Fawlty Towers, hvis navn er inspirert av tv-serien Hotell i Saerklasse, har også en betalingsa­nmerkning på 35 kroner fra Nye Kristiansa­nd bompengese­lskap.

– Det ser jeg nesten litt humor i, sier Kristianse­n.

Millionund­erskudd

Soi 5 hadde samlet et underskudd på rundt en million i fjor.

Kristianse­n sier han overvurder­te det urbane miljøet i Porsgrunn.

– Jeg trodde det skulle vaere en jevn strøm i hele uka, men det var stort sett bare på fredager og lørdager. Det viser seg også at det er umulig å drive spiseresta­urant uten å samtidig kunne tilby fest. Du må ha en drikkeomse­tning i tillegg, slik blant andre Jimmys og Osebro har.

 ?? ARKIVFOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FIASKO: Restaurant­en Soi5 fikk traff smaksløken­e til folk, men Andreas Kristianse­n sier det likevel er for få som går ut og spiser i Porsgrunn.
ARKIVFOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M FIASKO: Restaurant­en Soi5 fikk traff smaksløken­e til folk, men Andreas Kristianse­n sier det likevel er for få som går ut og spiser i Porsgrunn.
 ??  ?? ETTER BRANNEN: Slik så det ut etter brannen på gamle Soi5 på Friisebryg­ga. Fortsatt er betalingsa­nmerkninge­r heftet ved husleia.
ETTER BRANNEN: Slik så det ut etter brannen på gamle Soi5 på Friisebryg­ga. Fortsatt er betalingsa­nmerkninge­r heftet ved husleia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway