Varden

Lite rekrutteri­ng til byggfag

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Skorve entreprenø­r i Seljord søker etter både tømrere og forskaling­ssnekkere og mener rekrutteri­ngen til bransjen har vaert dårlig.

Selskapet med base i Seljord holder for tida på med sitt største oppdrag noensinne.

På Kongsberg bygger de Vestsiden ungdomssko­le på 6.200 kvadratmet­er i massivtre og 155 studentbol­iger. Oppdraget til 270 millioner kroner vant de i konkurrans­e med flere riksentrep­renører. Ellers er det VestTelema­rk og sporadiske oppdrag i Oslo-området som fyller ordreboka for firmaet med 70 ansatte og omsetning på 210 millioner kroner.

– Vi jakter konstant etter flinke folk, forteller daglig leder Per Ivar Magnushomm­en.

– Vi trenger minst fem og gjerne sju nye i firmaet. Vi har takket nei til mange oppdrag siden vi mangler håndverker­e, forteller han. Annonserin­g den siste tida har gitt noen søknader som vurderes fortløpend­e. – Det er for lite rekrutteri­ng til bransjen. Tidligere var det en periode hvor mange gikk til oljeindust­rien og de siste årene har vi opplevd nesten fullstendi­g tørke på laerlinger. Vi har fått hjelp av opplaering­skontoret og fikk faktisk en laerling fra Brunkeberg her om dagen, forteller Magnushomm­en.

I Porsgrunn søker Telemark Entreprenø­rservice etter prosjektle­der, maskinføre­r og forskaling­ssnekker. Firmaet med 15 ansatte har stor oppdragsme­ngde og har sagt nei til flere oppdrag.

– Vi har fått flere søknader, men ingen forskaling­ssnekkere, forteller daglig leder Thomas Kongerød.

 ?? HEGGENES ARKIVFOTO: KNUT ?? SKORVE: Daglig leder Per Ivar Magnushomm­en.
HEGGENES ARKIVFOTO: KNUT SKORVE: Daglig leder Per Ivar Magnushomm­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway