Varden

Er kritisk til sykkelvei

Ordførerka­ndidat for Høyre, Emilie Schäffer reagerer sterkt på at Statens vegvesen vil bruke 700 millioner kroner på sykkelvei mellom Skien og Porsgrunn.

- Jonas.fossing@varden.no

▶ – Det er galskap å bruke så mye penger på sykkelvei når det er så mange andre veier som trenger utbedring, sier ordførerka­ndidat for Høyre, Emilie Schäffer

Hun peker på at det er flere andre strekninge­r som er mye viktigere å få utbedret.

– Vi mangler småpenger til undergange­n ved Klosterøya hvor det isteden er bygget to lyskryss. Hvis vi ruster opp undergange­n ville det forhindret daglig kø.

Schäffer er enig i at syklistene i Grenland trenger et godt tilbud, men hun mener det eksisteren­de tilbudet fungerer.

– Den sykkel – og gangveien vi har er allerede godt brukt, og fungerer som den skal, sier hun.

Sikkerhet

Hun mener det er viktigere å prioritere veier som øker sikkerhete­n og får ned køene.

– Skotfossve­gen har vært en verkebyll i flere tiår og trenger utbedring, samtidig så er det behov for en bedre åre ut mot E18. Det er viktig for næringstra­fikken og for å få ned køene, sier hun.

– Men vil ikke en god sykkelvei bidra til å få ned biltrafikk­en og køene?

– Jeg tror ikke det. Det er ikke alle som har mulighet til å bruke syklene mellom byene. Det er nok litt drømmerier og tro at en sykkelvei vil løse alt. Den sykkelveie­n vi har er godt brukt, og næringstra­fikken trenger ordentlig veier ut mot E18, sier hun.

– Nok køer allerede

Hun er klar på at hennes parti ikke kommer til å stemme for et slikt forslag som nå fremmes.

– Det blir helt feil. Det er alle- rede nok køer, og vi i Skien Høyre kommer ikke til å stemme for dette, sier hun.

Skotfossve­gen har vært en verkebyll i flere tiår og trenger utbedring... Emilie Schäffer, Høyre

▶ Jonas Fossing

 ?? ARKIVFOTO ?? UENIG: Høyre-topp, Emilie Schäffer stiller seg ikke bak forslaget om å bruke 700 millioner kroner en sju kilometer lang sykkelsti mellom Skien og Porsgrunn.
ARKIVFOTO UENIG: Høyre-topp, Emilie Schäffer stiller seg ikke bak forslaget om å bruke 700 millioner kroner en sju kilometer lang sykkelsti mellom Skien og Porsgrunn.
 ?? ARKIVFOTO ?? LANGT FRAM: Statens vegvesen ved Eli Eikeland og Erika Kleinforte­ller at sykkelveie­n er i en tidlig planleggin­gsfase.
ARKIVFOTO LANGT FRAM: Statens vegvesen ved Eli Eikeland og Erika Kleinforte­ller at sykkelveie­n er i en tidlig planleggin­gsfase.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway