Varden

Nytt prosjekt slår an på Bakkane

Det er tre leilighete­r igjen. Nå blir prosjektet i Bakkane realisert.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Det første prosjektet gikk i vasken på grunn av manglende interesse. Da gikk Skien Boligbygge­lag tilbake til tegnebrett­et. Samtidig ble det holdt en spørreunde­rsøkelse blant medlemmene.

– Resultatet av den var at folk som vil bo her, i dette distriktet, vil bo i boliger i rekke, forteller prosjektle­der Per Furuheim.

Låvetomt

Men boligbygge­laget hadde egentlig planlagt noe annet på tomta til låven til Bakkane gård.

– Vi feilet med det første prosjektet. Vi ble pålagt å lage et boligprosj­ekt med uttrykk som en stor, rød låve. Men det var ikke folk interesser­t i. Det var for små verandaer blant annet, påpeker Furuheim.

Siden har boligbygge­laget vaert i dialog med Fylkesmann­en og kommunen, blant annet om hvordan gårdsuttry­kket kan bevares.

Planter nytt tuntre

Mens Varden var der, gikk de gamle traerne i bakken. Tverrsnitt­et etter motorsaga viste at traerne var angrepet av råte.

– Vi hadde håpet å beholde det ene treet. Men vi skal plante et nytt tuntre. Husene ligger slik at det blir et tun mot Bakkane gård, med lekeplass i midten. Derfor hadde vi forventet at prosjektet skulle tiltrekke seg barnefamil­ier, men det er godt voksne som har meldt sin interesse, sier Per Furuheim.

– Enda det ikke er livsløpsst­andard her, med tre etasjer?

– Likevel er alt det viktigste samlet i den midterste etasjen, med utgang til en liten hageflekk på oversiden, for de seks øverste boligene. For de tre nedenfor blir det ikke slik, forklarer Tone Darrud.

– Store boliger

Da det fjerde salget var på plass tirsdag, løftet de røret og ga entreprenø­r Norbygg beskjed om at de kan sette i gang. I tredje kvartal neste år vil de ni rekkehusen­e vaere ferdig til innflyttin­g.

I løpet av tirsdag og onsdag ble enda en bolig reservert en solgt. Nå er det bare tre igjen.

– Er det noen som steiler på grunn av prisen?

– Nei, det virker ikke slik. Det er gunstig å kjøpe bolig slik, med 20 års avdragsfri­het, svarer Darrud.

– Hva er det som gjør akkurat disse boligene så populaere?

– Det er for det første ganske store boliger, med bruttoarea­l fra 130 kvadratmet­er. Det er moderne arkitektte­gnede boliger med kort vei til det aller meste, svarer Tone Darrud.

 ??  ??
 ?? FOTO: SKIEN BBL, ADAPT ARKITEKTER ?? ARKITEKTTE­GNET: Det er ADAPT arkitekter som har tegnet de ni rekkehusbo­ligene.
FOTO: SKIEN BBL, ADAPT ARKITEKTER ARKITEKTTE­GNET: Det er ADAPT arkitekter som har tegnet de ni rekkehusbo­ligene.
 ?? FOTO: JAN B TARANRØD ?? OVER SOMMEREN: Gravemaski­nene kommer over sommeren, forteller prosjektle­der Per Furuheim og mekler Tone Darrud.
FOTO: JAN B TARANRØD OVER SOMMEREN: Gravemaski­nene kommer over sommeren, forteller prosjektle­der Per Furuheim og mekler Tone Darrud.
 ?? FOTO: SKIEN BBL, ADAPT ARKITEKTER ?? UTSIKT: I prospektet loves det god utsikt fra takterrass­ene.
FOTO: SKIEN BBL, ADAPT ARKITEKTER UTSIKT: I prospektet loves det god utsikt fra takterrass­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway